Temat: Przeglądarka EDGE i problem z logowaniem do routera.

Mam router Tp-Link TL-WR842ND v.2 z oryginalnym oprogramowanie Tp-Link, i z poziomu przeglądarki EDGE raz udało się zalogować do panelu konfiguracyjnego tylko w celu zmiany hasła wifi, kolejne próby logowania kończą się komunikatem login i/lub hasło są nie prawidłowe. Próba logowania z innych komputerów z przeglądarką Edge kończy się tym samym komunikatem. Problem ten nie występuje na innych przeglądarkach. Gdy wykonam aktualizację oprogramowania routera, znów mogę w przeglądarce Edge się zalogować, ale tylko raz, kolejne logowania są nieudane. Czyściłem przeglądarkę ręcznie i Ccleanerem. Co może być przyczyną tego problemu?

2

Odp: Przeglądarka EDGE i problem z logowaniem do routera.

Producent softu, który nie uwzględnił "inności" edge. Pisz do tp-linka, choć pewnie cię zrzucą i powiedzą że 842 już nie jest produkowany/wspierany.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Producent softu, który nie uwzględnił "inności" edge. Pisz do tp-linka, choć pewnie cię zrzucą i powiedź że 842 już nie jest produkowany/wspierany.

A co takiego "innego" jest w Edge, jeżeli zrobiona jest na bazie Chromium, a z przeglądarki Chromium, Chrome, Opera, Vivavldi, nie mam problemów z logowaniem, i z tych wszystkich najbardziej "inną" według mnie jest Vivaldi.

4

No coś musi być skoro nie działa.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Dodatkowo okazało się że z routerem Tp-Link TL-WDR4300, jest ten sam problem.

6

to zmień soft na  OpenWrt  tu wszystko działa .  Przy okazji moze Ci blokuje dostep jakis antywirus  , bo moze wystapic komunikat o certyfikat a wtedy jakies   antywirus  to moze blokowac uznajac strone jako potencjanlie zagrozna . Wyłacz antywira - jak masz , wyłacz zapore  jak masz lub systemową , wyczyść historię i wtedy zobacz

7

ad2014 napisał/a:

to zmień soft na  OpenWrt  tu wszystko działa .  Przy okazji moze Ci blokuje dostep jakis antywirus  , bo moze wystapic komunikat o certyfikat a wtedy jakies   antywirus  to moze blokowac uznajac strone jako potencjanlie zagrozna . Wyłacz antywira - jak masz , wyłacz zapore  jak masz lub systemową , wyczyść historię i wtedy zobacz

Miałem na każdym z nich Gargoyle, ale muszę mieć print serwer, który obsługuje także skaner, w Gargoyle drukowanie przez print serwer działało, ale skanowanie niestety nie.
Wyłączenie zapór i/lub antywirusa nic nie daje w tym przypadku.

8

Sprawdzaleś  sane ?  miałem kiedyś urzadzenie wilofunkcyjne lexmarka i działało  na wszystkich komputerach win i linux  - jezeli scaner obsługiwany jest na linuxie  jest duza szansa ze na openwrt tez pójdzie