Odp: Kamera IP monitoring i zapis na hdd
Jak nie masz skryptu startowego to musisz ręcznie uruchomić program.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Kamera IP monitoring i zapis na hdd
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak nie masz skryptu startowego to musisz ręcznie uruchomić program.
na tp linku WDR3600 z ExtRootem mam zainstalowany motion, do zapisu zdjęć mam dodatkowy pendrak 16GB ale kiedy się zapełnia ten pendrak do 12% (zawsze do 12%) to potem wychodzą błędy w logach i dalej nie zapisuje zdjęć . Kiedy wyciągłęm pendrak do laptopa z linuxem pokzuje 16GB , jak temu zaradzić
ount/63e1d997-01/zdjecia/63-20211005175604-00.jpg with mode w: No space left on device
Tue Oct 5 17:56:05 2021 user.err : [1] [ERR] [ALL] put_picture: Can't write picture to file /tmp/usb_mount/63e1d997-01/zdjecia/63-20211005175604-00.jpg: No space left on device
Tue Oct 5 17:56:06 2021 user.err : [1] [ERR] [ALL] myfopen: Error opening file /tmp/usb_mount/63e1d997-01/zdjecia/63-20211005175605-00.jpg with mode w: No space left on device
Tue Oct 5 17:56:06 2021 user.err : [1] [ERR] [ALL] put_picture: Can't write picture to file /tmp/usb_mount/63e1d997-01/zdjecia/63-20211005175605-00.jpg: No space left on deviceJeżeli masz 16GB pewndrive z exrootem to czemu zdjęcia zapisujesz w /tmp które __NIE JEST__ extrootem tylko pamięcią ram? ścieżka sugeruje że tam powinien być podmontowany jakiś nośnik, ale może nie jest.
Jeżeli masz 16GB pewndrive z exrootem to czemu zdjęcia zapisujesz w /tmp które __NIE JEST__ extrootem tylko pamięcią ram? ścieżka sugeruje że tam powinien być podmontowany jakiś nośnik, ale może nie jest.
W tym routerze mam zrobiony USBmod i w sumie mam 4 usb
Extroot jest na pendraku 4 GB, w kolejnych dwóch jest modem GSM i kamerka, w ostatnim pendraiw 16 GB specjalnie do zapisu zdjęć. Zamontowany z GUI i po zamontowaniu taką ścieżkę pokazuje ale zdjęcia zapisują się normalnie na pendraiwie. Kiedyś też dziwiłem się tym tmp w w ścieżce do pendraiwa, ale tłumaczyłeś coś, że to normalne (Nie pamiętam już szczegółów.
Gargoyle tak montuje. Może tez być tak że masz małe pliki i pendrive z dużymi blokami danych, więc mały plik zajmuje duży blok. I tym samym zajmują więcej miejsca na dysku.
Witam, mam pytanie. Zabieram się za zrobienie monitoringu 2 zewnętrzne kamery IP. Założenia są takie zapis o obrazu na HDD oraz podgląd w czasie rzeczywistym. Do routeraz z openwrt będzie podpięty po USB dysk 500 GB. Pytanie czy lepiej kupić kamery z rejestratorem czy openwrt spokojnie to ogarnie ? Dysk 500 GB ile h nagrań pomieści ?
Zależy od jakości materiału. I soft który tym zarządza powinien cyklicznie zapisywać obraz i kasować stare nagrania jak się miejsce kończy.
Kup dedykowany rejestrator.
Po taniości można miec nvr z onvif od chinoli, bez pitu pitu po prostu działa, lub np xpenology z survilence station , oba dzialają miło.plus odchodzi dlubanie w openwrt.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Kamera IP monitoring i zapis na hdd
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc