26

Odp: domoticz problem x86

arek1194 napisał/a:

Jak zrobiłem opkg update, wyglądało jak by się nic nie zaktualizowało z powodu "Signature check passed"

I to jest właśnie dobry komunikat, nie zły. Dobry. I to tylko aktualizuje listy dostępnych pakietów. Piszesz to tak jak byś pierwszy raz używał openwrt...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

Cezary napisał/a:
arek1194 napisał/a:

Jak zrobiłem opkg update, wyglądało jak by się nic nie zaktualizowało z powodu "Signature check passed"

I to jest właśnie dobry komunikat, nie zły. Dobry. I to tylko aktualizuje listy dostępnych pakietów. Piszesz to tak jak byś pierwszy raz używał openwrt...

chyba jednak zbyt rzadko się tym zajmuje. (to w domu działa już długo i nie doszukuje problemów)
Cezary a z tą kamerką co mógł bym zrobić aby pojawił się obraz (stream jest pod adresem ale tylko czarny obraz)
Jeśli chciałbym w przyszłości zrbić aby z tekiej kamerki wysyłane na meila było zdjęcie np 2 razy na dobę- czego użyć najlepiej?
Dzięki za wskazówki :-)

28

Może kamera którą masz nie wspiera mjpeg, nie wiem, zobacz w specyfikacji  kamery.

Takimi rzeczami w linuksie zajmuje się np. pakiet motion - ale to już musisz sobie ręcznie zainstalować i skonfigurować wg potrzeb.
Prosty jest też fswebcam, jak sobie go oskryptujesz i dodasz wysyłanie mejli to będziesz miał  to co chcesz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.