Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Oba. Póki jeszcze są.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 76 77 78 79 80 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Oba. Póki jeszcze są.
Nie potrzebuje aż dwóch mam jeszcze zapas dwóch zyxeli nbg6716 w razie czego
.
Może pójść w xiaomi 3g myślałem też nad Newifi-D2, ale nie widziałem tematu żeby ktoś na niego się nie skarżył...
I ten i ten jest sensowny (Archer ma mniej flash). Co wolisz.
Potrzebuje router do LTE, ale w dosyć zaawansowanej konfiguracji - ma działać na nim TOR (ewentualnie TOR+VPN przez Openvpn) i ruch kierować przez modem LTE. Zdaję sobie sprawę, że potrzebuje dosyć mocnego routera z większą ilością pamięci RAM i flash. Modem może być jako dodatkowy albo wbudowany, obojętne. Jeśli ma to być dodatkowy modem prosiłbym o pomoc w wyborze, kiedyś miałem problemy z Huawei Hilink E5573 i ZTE MF821, więc teraz chciałbym wybrać taki, żeby dobrze razem pracowało...
WiFi 5GHz nie jest mi potrzebne, porty 1Gbps też nie.
Fajnie byłoby jeśli ten zestaw zmieściłby się w 200zł, ale może być ciężko.
Może lepiej będzie to rozwiązać na jakiejś płytce pod debianem?
Robiłem testy na MR3420 z TOR, ale jedynie ping działa, widać ma problem z DNS i przepustowością. Ping leci, stronki nie jest w stanie otworzyć.
Kup najsilniejszy router na jaki Cię stać. Dużo ramu, silny procek, wybierz sobie co tam znajdziesz. W ostateczności może być nawet RPi4.
Modem - na usb już praktycznie nie produkują. Nieśmiertelny E3372 lub w ogóle kup oddzielne urządzenie w postaci modemu LTE (mifi typu 5573 zwykle nie są przeznaczone do ciągłego działania).
może terminal wyse? mocny procek, wifi mozna zamontować, deklasuje wszystko w tej kwocie
Pewnie, jak najbardziej.
Panowie jak sprawdzić co siędzieje z routerem ?? WNDR4300 internet 100Mb. uruchamiam PLIK do ściągania na komputerze podpiętym po kablu do routera. Plik ściąga się po full łączu ( 10MB/s) jakieś 5 minut po czym w całym domu brak internetu.
Nie da się zalogować do routera ani nic. RESET. Po resecie Internet wraca i ściąganie się wznawia - znowu ok 5 minut i znowu zawiecha..... Jak ograniczyłem ściąganie np do 6MB/s jest wszystko ok.
Router nie wyrabia ??
Podłącz konsolę szeregową i łap wszystko co się na niej pojawia podczas ściągania.
Niestety nie posiadam takiego sprzętu. Spróbuję od reinstalacji softu....
zmieniłem openwrt na garygoyle.... brak rezultatów
Przyniosłem 2 egzemplarz wndr 4300 i ..... dalej to samo 5 minut i zwiecha....
Przyniosłem wr740n..ii.....problem ustał... CO z tymi routerami nie tak?
Poki co poddałem się i zostawiłem jak jest
co polecacie kupić w miare tanio ?
archer c50 ? czy netgear r6220?
nie chciałbym wydać więcej niż 150zł
R6220 jak tanio. Jak trafisz na sprawy egzemplarz to będziesz zadowolony.
r6220 na alle 99zł
trochę zrażony do netgearów jestem mam 3 sztuki wndr4300 i wszystkie się wieszają ...o_O
To wydaj 500zł i kup linksysa. Będziesz narzekał na jakość wifi ![]()
nie no aż tak to nie......
wkurza mnie poprostu to wieszanie.... już wgrywałem wszystko... ddwrt,openwrt,garygoyle,oryginał... zamieniałem nawet routery.. (mam 3 szt)
zawsze pod obciązeniem....zonk. zostało mi jeszcze zasilacz zmienić chyba....tyle że po zawieszeniu (brak neta,brak sieci wifi - lampki migają.... wyglada jakby działał normalnie. oczywiście zalogować się nie da...)
Polecam TP-Link Archer C2600, czasami się trafi, bo "ktoś, coś". Mnie się udało kupić za 400 co prawda, ale spokój mam od tej pory ze wszystkim. A... Jeszcze Fritz!Box 4040 daje radę (też pracuje u mnie jako zapasowy)
Polecam TP-Link Archer C2600, czasami się trafi, bo "ktoś, coś". Mnie się udało kupić za 400 co prawda, ale spokój mam od tej pory ze wszystkim. A... Jeszcze Fritz!Box 4040 daje radę (też pracuje u mnie jako zapasowy)
pisałem że do 150 zł....
nie no aż tak to nie......
wkurza mnie poprostu to wieszanie.... już wgrywałem wszystko... ddwrt,openwrt,garygoyle,oryginał... zamieniałem nawet routery.. (mam 3 szt)
zawsze pod obciązeniem....zonk. zostało mi jeszcze zasilacz zmienić chyba....tyle że po zawieszeniu (brak neta,brak sieci wifi - lampki migają.... wyglada jakby działał normalnie. oczywiście zalogować się nie da...)
To znaczy, ze problem jest u Ciebie lokalny.
Mialem kilka takich jednostek i jedynie 19.07 u nich szwankowal. Na starszych edycjach stabilne. Uptime po kilkadziesiat dni (restarty sam wywolywalem z innych powodow).
Moze siec elektryczna plata figle?
Te modele sa nie do zdarcia. Zas szwankowanie 3 szt z 3 uwazam za malo prawdopodobne
już osiwiałem. chodzą po miechy nawet jest ok. odpale ściąganie ( łacze 100Mb/s) i po paru minutach zawiecha.....
Jedyne co nie zmieniłem to zasilacz..... jeszcze na to zerknę..choć wątpie...
może problem tkwi w konfiguracji
@ambrozy5
generalnie nie ma żadnej konfiguracji....
po podpęciu kablem jest od razu internet ( przyznany przez DHCP)
Konfiguruje WIFI i tyle. Nic więcej nie jest robione... Nic nie doinstalowuje ani nie konfiguruje....
Router potrafi działać miesiącami pod warunkiem że nie jest obciążany mocno przez długi czas. Pomyślałbym że to wina konkretnego modelu ale zmieniłem na inny taki sam i ten sam problem jest. zmienię jeszcze dla świętego spokoju zasilacz i zobaczę co się będzie działo...
Naklej mu radiatory i zobacz co będzie.
@Cezary
wątpie iż to pomorze. Router znajduje się na strychu obecnie tam jest ok 5 stopni więc.... Temperature chłodzenia ma idealną...
Co ciekawe tp link wr740n śmiga jak talala. Obciążałęm go nawet po 2 Godziny i nic... niewzruszony. tyle że nie ma 1Gbit po lokalu ![]()
no ciekawe, może problem leży w kablach? może zrób tak : ustaw limit predkosci w kliencie torrent i wrzuc jakąs wieksza paczke dobsciagania, odpal ssh i top i obserwuj sirq, stopniowo zwiekszaj predkosc w kliencie i obserwuj sirq a takze wolną pamieć ram
Generalnie blokując do 6 mb problem nie występuje
Odpalić SSH potrafię a to co dalej napisałeś ....? Nie wiem nic z tego sirq ?
Strony Poprzednia 1 … 76 77 78 79 80 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc