1 (edytowany przez kapa 2020-03-04 15:46:22)

Temat: OpenWRT wgrane na OpenWRT

Wgrałem na Twoje zmodyfikowane oprogramowanie Cezary OpenWRT Luci nowe oprogramowanie OpenWRT Luci (czysta wersja). Przeczytałem za późno, żeby nie zachowywać konfiguracji. Zachowałem konfigurację. Nie mogę wejść do routera przez 192.168.1.1
I co teraz? Proszę Cezary opisz mi krok po kroku co teraz mogę zrobić?
Dałem przyciskiem na routerze reset i wyłączyło mi wifi, natomiast po kablu net mi działa.

2

Odp: OpenWRT wgrane na OpenWRT

Jak ci działa to zaloguj się przez ssh bo mam wrażenie że wgrałeś wersję bez luci.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Jak ci działa to zaloguj się przez ssh bo mam wrażenie że wgrałeś wersję bez luci.

No po prostu świetnie.... I co teraz zrobić? Jak wgrać właściwą wersję z luci?

wgrałem Firmware OpenWrt snapshot Upgrade URL

4

Po prostu wgraj wersje z luci, z konsoli. Co i jak masz opisane w faq na górze tej strony.

5

próbowałem i nie udało się. Być może nie potrafię. Masz może jakiś prosty i szybko sposób żeby to zrobić?
Próbowałem przez tftpd 64 i nie może się połączyć

6

chłopie masz napisane "krok po kroku" jak sam napisałeś, czytanie nie boli. https://eko.one.pl/?p=openwrt-konfiguracja

7

Przez sysupgrade, jakie tftp64.

8

jak ściągniesz plik firmware, to przez WinSCP wrzuć na router do katalogu /tmp, a następnie przez putty zrób aktualizację

9

https://www.youtube.com/watch?v=-LZ6Oi4xLnE

dzięki temu filmikowi zaradziłem problemowi. Wszystko pokazane krok, po kroku jak wykonywać komendy.

Wam również dziękuję za pomoc. Dla osoby nie w temacie, trzeba tłumaczyć wszystko jak na tacy big_smile Wy już posługujecie się za bardzo specjalistycznym językiem, który jest mi obcy.