Temat: 10 rzeczy które należy zrobić po instalacji openwrt?

Witam tak jak w temacie można zrobić takie mini how to co należy zrobić żeby nasz routerem w tym przypadku mowa o najlepszy na świecie Asusie WL - 500g Premium działał sprawnie z openwrt.

Czekam na propozycję

2

Odp: 10 rzeczy które należy zrobić po instalacji openwrt?

A nie działa sprawnie? http://eko.one.pl/index.php?page=openwr … a#kamikaze tyle ze nie ponumerowanie smile

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

spoko to jest w pozadku ale może przydało by sie takie małe howto o programach typu firewall vsftp (to czaje) www. samba (to tez) gdzie znaleść jak to od podstaw skonigurowac itp zeby każðy użytkownik ( prawdziwy zjadach chleba ) umiał sobie sam ustawic smile

4

Dla zwykłego zjadacza jest gui (www) smile.

Ciężko opisywać wszystko i we wszystkich aspektach. Większość opisałem - jak ustawić dysk, ftp, sambę, część związana z firewallem. Część wymaga własnej inwencji bo nie wiadomo co człowiekowi potrzeba.

5

a propo firewalla nie znam za dobrze iptables i potrzebował bym jakiegoś dobrego how to albo jakieś dobrej ksiązki w miare korzystnym jezykiem napisanej masz cos takiego ? na google troche szukałem i mam pare pdf natomiast może ty masz coś fajnego co cieżko znaleść a łatwo przyswoic?

6

Fajniego nie smile. Jest cała masa tego i trudno powiedzieć co jest fajne.