Odp: NordVPN na Gargoyle ?
/etc/init.d/openvpn stop
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → NordVPN na Gargoyle ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
/etc/init.d/openvpn stop
zrobiłem wg tych wskazówek
https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 01#p210001
na tym nowym routerku i mam takie logi :
Tue Oct 29 17:44:42 2019 daemon.err openvpn(custom_config)[4692]: Options error: In [CMD-LINE]:1: Error opening configuration file: openvpn-custom_config.conf
Tue Oct 29 17:44:42 2019 daemon.warn openvpn(custom_config)[4692]: Use --help for more information.
Tue Oct 29 17:44:47 2019 daemon.err openvpn(custom_config)[4699]: Options error: In [CMD-LINE]:1: Error opening configuration file: openvpn-custom_config.conf
Tue Oct 29 17:44:47 2019 daemon.warn openvpn(custom_config)[4699]: Use --help for more information.
w czym jest problem ?
W tym że nie masz pliku openvpn-custom_config.conf w masz go włączonego w konfiguracji.
wpisałem te polecenia :
uci set openvpn.custom_config=openvpn
uci set openvpn.custom_config.enabled='1'
uci set openvpn.custom_config.config='/etc/openvpn/vpnbook.xxx.ovpn'
uci commit openvpn
i to nie utworzyło tego pliku ? jak go zatem utworzyć ?
A czemu miał by się utworzyć? Przecież to ty masz go zrobić/skopiować.
ok, zrobiłem ponownie i zatrybiło ![]()
download się nieco polepszył w tunelu : 15-16Mbps
nieco lepiej.. ale tylko nieco.
Dorzuciłem do tego pliku /etc/crontabs/root taką linię :
*/57 * * * /usr/bin/vpnrestart.txt
i nie widzę w logach, żeby robił ten restart, zrobiłem reboot routera, nie pomogło, czemu nie wykonuje tego pliku ?
1. za mało gwiazdek.
*/57 * * * *
2. ten plik txt (czemu txt?) jest plikiem wykonywalnym, poprawnie zrobionym, napisanym pod openwrt? Jak uruchomisz z konsoli to działa?
aaa to pewnie brak tej gwiazdki ![]()
z konsoli działa ten plik.
Witam!
Czy da się tak ustawić vpna (nordvpn + openwrt) by dostęp do internetu był tylko podczas aktywnego połączenia vpn? Tzn. gdy zerwie mi się połączenie vpn dalej mam dostęp do internetu, tylko bez tunelowania a chciałbym tak żeby ten dostęp do intrnetu był z vpn albo wcale.
Po raz kolejny się ktoś o to pyta. Tak, da się ustawić, nawet na nordvpn masz poradnik jak to ustawić na openwrt. Dlaczego nie przeczytałeś tego?
Oczywiście poradnik czytałem, natomiast vpn to dla mnie nowość i dopiero teraz załapałem, że faktycznie w tym poradniku jest wzmianka o wycieku danych podczas zerwania połączenia i sposób na to... Dzieki Cezary, kłaniam sie.
Oczywiście poradnik czytałem, natomiast vpn to dla mnie nowość i dopiero teraz załapałem, że faktycznie w tym poradniku jest wzmianka o wycieku danych podczas zerwania połączenia i sposób na to... Dzieki Cezary, kłaniam sie.
Ja wyrzuciłem sieć która miała nie wychodzić na zewnątrz z firewall-a czyli regułę forwarding src lan dest wan. I dodałem regułę src lan dest [nazwa_sieci/urzadzenia_vpn]
To jest jedna z metod na kill switcha. Tyle że jeszcze coś z dnsami musisz zrobić, bo forwardingu nie masz już, ale dns może nadal się pytać przez wan.
https://eko.one.pl/?p=openwrt-dns#wymus … serweradns chyba to wystarczy.
To jeśli ubijam forwarding, dns-y i tak przejdą? Jak to działa?
Ubijasz forwarding, przekazywanie pakietów z lanu do wanu i świat. Ale o dnsy odpytujesz lokalny serwer, a on ew pyta się dalej. Nie pytasz się serwera z internetu.
W/w to tylko wymuszenie używania lokalnego. Sprawdź czy ci nadal zapytania o domenę nie płyną przez wan (bo router ma dostęp do internetu), wtedy raczej zmień sobie dnsy na inne i szyfrowanie podłączenia z dnsami (stubby, dnscrypt, https proxy)
W takim razie jak polecasz zabezpieczyć się przed dns leak-ami?
Jeżeli vpn daje dns to wymuś ich dns. Jak nie - to wymuś te którym ufasz.
Dzień dobry,
Czy ktoś z Was używa może nordvpn na openwrt ?
pytam, bo od tygodnia mi to nie działa, czy u Was też ?
mam ciągle takie logi :
Wed Sep 2 14:00:04 2020 daemon.notice openvpn(custom_config)[13134]: SENT CONTROL [pl159.nordvpn.com]: 'PUSH_REQUEST' (status=1)
Wed Sep 2 14:00:04 2020 daemon.notice openvpn(custom_config)[13134]: AUTH: Received control message: AUTH_FAILED
Wed Sep 2 14:00:04 2020 daemon.notice openvpn(custom_config)[13134]: SIGTERM[soft,auth-failure] received, process exiting
Masz błąd autoryzacji. Sprawdź czy coś się ci nie zmieniło. (nie nie, nie używam nordvpn).
Próbowałem kilka loginów/haseł,
żadne nie działają.
Jak kilka? Masz tylko jeden zestaw który jest w panelu dostepny: https://support.nordvpn.com/Connectivit … ordVPN.htm
tak, ale mam kilka loginów i haseł (kilka zestawów),
korzystam z nich naprzemiennie.
Odkryłem przypadkowo, że jest w panelu nord takie coś :
Advanced configuration :
service credentials :
username : 22222222222222
password : xxxxxxxxxxxx
jak to wkleiłem, to poszło.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → NordVPN na Gargoyle ?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc