Temat: xiaomi router r3g - problem po wgraniu open-wrt

Wgrałem open-wrt dokładnie wg. tej https://openwrt.org/toh/xiaomi/mir3g instrukcji via ssh.
Niestety nie mogę się połączyć z routerem po skrętce. Na PC ciągle mi pokazuje: połączony, rozłączony i tak w kółko.

(w instrukcji jest podana wersja 18, a ja wrzuciłem 19 - najnowszą - może przez to nie trybi)

Ktoś ma jakiś pomysł co teraz?

2

Odp: xiaomi router r3g - problem po wgraniu open-wrt

Odłącz zasilanie i podłącz. Jak podczas startu nie miga dioda to zostaje to co już napisałem - zakup konwertera szeregowego, rozebranie urządzenia, przylutowanie konwertera i sprawdzenie o co mu chodzi.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Odłącz zasilanie i podłącz. Jak podczas startu nie miga dioda to zostaje to co już napisałem - zakup konwertera szeregowego, rozebranie urządzenia, przylutowanie konwertera i sprawdzenie o co mu chodzi.

Non stop nie miga:

Miga: Żółty z 5 sekund, krótka przerwa bez swiatełka i znów zółty z 5-10 sekund po czym zółty miga na niebieski i znów zółty
i tak w kółko

4

Czyli się resetuje. Rozbieraj, podłączaj itd.

5

Dobra. Troszkę się narobiłem przy tym ale warto było. Polutowałem, i odratowałem przez konwerter, wrzuciłem od nowa openwrt ale nie 19 tylko 18 tak jak w info na openwrt jest i gra i śmiga. Teraz pytanie ostatnie: czy mogę wrzucic sysupgrade Twojego obrazu? W wyszukiwarce jest xiaomi / mi router 3G tylko czy będzie śmigać na R3G?

6

mir3g to właśnie xiaomi mi router 3G...

7

Cezary napisał/a:

R3G to właśnie xiaomi mi router 3G...

Tak ale wersje różne dlatego pytam smile

8

Jest tylko jedna wspierana wersja  - właśnie 3G (v1). Innych oficjalnie nie ma (np. v2).

A R3P to inny model, tak samo 3C czy 3, 4, 4A.