Temat: OpenWRT Luci ipsec by USB 3g

Witam
Proszę o pomoc. Mam wgrane do routera WDR3600 soft  openwrt z luci.  Mam w nim skonfigurowane połaczenie z internetem przez modem USB 3G LTE w trybie NCM. Chciałem tylko ten router poiłaczyć z innym (synology) za pomocą VPNa IPSEC aby było to połaczenie SITE TO SITE. W jaki sposób na OpenWRT ustawić to wszystko aby korzystał z USB LTE (AERO2) i łaczył się po IPSEC na stały adres IP routera Synology ? Bardzo proszę o pomoc. Jestem początkujący w OpenWRT. Najlepiej jakby dało się wyklepać to z LUCI ale jak nie to każda inna pomoc mile widziana. Chce aby z obu podsieci możana było dostać się na drugą podsieć.

2

Odp: OpenWRT Luci ipsec by USB 3g

Nie mam pojęcia jak synology implementuje ipseca, więc czeka cię dużo czytania.

Jeżeli chodzi o openwrt to zobacz np. https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 55#p191555 choć pamiętaj że to sprzed 2 lat i pewnie coś musisz zrobić po swojemu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez pepe_lodz 2020-01-21 16:20:59)

Bardziej chodzi mi jak openwrt ustawić aby był ipsec po USB. Bo domyślnie WAN można ustawić na vpn... Ale jak wskazać aby połączenie szło przez USB LTE

4

Jak domyślnie wan można ustawić na vpn? O czym ty piszesz? Jak ustawisz vpn to będzie się łączył na trasie domyślnej, jeżeli ustawiłeś sobie połączenie do internetu na modemie usb to własnie wyjdzie przez to łącze a nie żadne inne.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.