Temat: Przywrócenie configu z 18.06->19.07

Witam,
Na swoim sprzęcie do tej pory mialem zainstalowany luci 18.06 od cezarego.
Po upgrade do 19.07 z zachowaniem konfiguracji Luci zaczeło mielić strasznie długo i walić błędami "XHR invalid"
Na czystym firmware działa OK,ale potrzebuję przywrócić konfigurację z backupu.
Nie potrzebuję nic innego, jak ustawienia interfejsów + zapora (przekierowania) + config dhcp.

Które pliki przywróci z backupu w zipie? Mogę je ręcznie wrzucić przez ssh, reset i powinno działać?
Może ktoś podpowiedzieć?

2

Odp: Przywrócenie configu z 18.06->19.07

Nie powinieneś tego robić.
Jak bardzo się upierasz to etc/config/network, etc/config/firewall, etc/config/dhcp z backupu

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

dlaczego nie powinienem? Są na tyle duże zmiany w 19.07 ?

4

Ponieważ konfigi mogą się różnić, nie wiem co instalowałeś i co masz w backupie. A w openwrt nie istnieje pojęcie migracji pomiędzy  konfigami programów różnych wersji.

5 (edytowany przez korni007 2020-01-13 11:17:03)

Na 18.06 miałem zainstalowane pptpd, bwmon, i jeszcze coś do rysowanai wykresow rrdtoolem.
Generalnie tyle.
Ale po przywróceniu tych 3 plikow nie powinno się nic stać?

Obecnie jak przywracam cały backup to sieć działa,tylko się sypie interfejs Luci.
Chcę przywrócic tylko te 3 pliki związane z siecią i nic więcej,żeby luci sie nie sypało bo podejrzewam że przez niektóre pakiety pokroju bwmon na 18.06 i innych moich zmianach może sie wykrzaczać

6

Jak działa to przywracaj, jak coś będzie się działo to będziesz szukał przyczyny.

7

ok,dzięki