Odp: Netgear WNDR4300 + E398 - brak informacji o kompatybilności.
Nie mam żadnej nano USB, po prostu pytam czy warto takie adaptery kupować pod kątem 5GHz? Czy lepiej "normalne" używane routery do tego celu np. Netgear r6220
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Netgear WNDR4300 + E398 - brak informacji o kompatybilności.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie mam żadnej nano USB, po prostu pytam czy warto takie adaptery kupować pod kątem 5GHz? Czy lepiej "normalne" używane routery do tego celu np. Netgear r6220
Pod openwrt? Zwykle jest problem ze sterownikami. Do komputera? Karta jak karta, cudów się po niej nie spodziewaj.
Pod openwrt? Zwykle jest problem ze sterownikami.
https://www.aliexpress.com/item/3265541 … 4c4dRETXSE
Z chipsetem Mediatek MT7612U, ale nie wspiera ponoć trybu AP.
Jeszcze raz - kup to się dowiesz. Mimo chęci - nie mam możliwości i okazji testowania i oceniania wszystkich możliwych kart i innych urządzeń. Ktoś musi kupić i sprawdzić, papier jest cierpliwy i z samego opisu nic nie wywnioskujesz.
odradzam takie kombinacje z kartami na usb, lepiej już ten r6220 kupić bo "większy pożytek"
Na najwyższym piętrze budynku nie ma prądu. Czy to zadziała https://sklep.delta.poznan.pl/adapter-d … p3914.html ? Do modemu może być podpięta antena dualna na kablu albo dokręcone zwykłe anteny CRC-9/TS5
https://allegro.pl/oferta/gembird-poe-i … 8668306450
Tzn takie coś w ogóle działa, nie że ten konkretny.
Takie rozwiązanie dla tego zestawu (Netgear WNDR4300 + E3372) jest bezpieczne i nie będzie nic się działo z wydajnością jesli dla modemu nie będzie dodatkowo aktywnego huba?
Będzie dokładnie tak jak byś zasilał go z zasilacza - jak będzie za mało prądu dla modemu to nie będzie działać. Ponad to oczywiście kabel będzie ograniczony pewnie do 100Mbps, bo to wykorzystuje żyły kabla do przesyłania zasilaczenia.
Skrętka 10m dowolna czy konkretna typ, kabel puszczony przez okno? Internet max. 30Mbps w tej sytuacji.
10m to żadna odległość. Choć ponieważ jeżeli to ma być na zewnątrz to jakiś sensowny żeby czas i wilgoć go nie zjadła po jednym sezonie.
Ze sklepu dostałem w sprawie adaptera PoE: "Długość skrętki ma wpływ na zasilanie urządzeń a nie na prędkość transmisji"
Też mają rację. Mi chodziło to to że nie używasz gigabita po tym kablu bo adapter idzie po określonych żyłach w przewodzie.
Tak czy siak karta gigabitowa w takiej sieci ów "gigabit" ma z nazwy i tak.....
Po wykryciu "na dziko" niezabezpieczonych sieci 5GHz w okolicy, to jeśli karta zgłasza problemy z DNS inne ustawienia lokalnego operatora na to wpływają? Jako Klient router poprawnie działa z urządzeniami po 2.4GHz w domu.
Ustaw sobie po prostu dowolne swoje dnsy. Choć pewnie nie będziesz miał przez nie dostępu, niektóre sieci-krzaki robią tak mosty radiowego na niezabezpieczonych 5GHz, ale tam w środku biega na nich pewnie coś jeszcze.
Czy przez LuCi poprawnie ustawi się Statyczny IP dla Lumia 830.
Możesz ustawić na każdym interfejsie.
Pokazuje smartfon poprawnie, jego mac, ale smartfon po wifi nie łączy.
Jeszcze raz napisz, bo "smartfon po wifi nie łączy" na razie nic nie znaczy. Gdzie się nie łączy? Do routera czy router do niego?
Router łączy ze smartfonem, pokazuje jego poprawny MAC, dodatkowo pokazuje 'Aktywne dzierżawy DHCPv6'
W 'Dzierżawy statyczne' błędnie coś wypełniam. Brak Internetu w smartfonie.
To smartfon w oparciu o Windows Phone 8.1 GDR2 8.10.15148.160 - nie ma w nim opcji ustawienia statycznego IP, a powinno być. Nie wiem czy jest sens aktualizacji do Windows 10, przynajmniej ręcznie wgrałbym jakieś apki.
Usuń jakiekolwiek dzierżawy. Ma sam pobrać adres z dhcp. Inne telefony poprawnie działają z tym routerem?
Tak. Ale w tamtych telefonach wbite mam na sztywno adresy IP. Tu własnie nie pozwala na edycję ustawień WiFi sam WIndows Phone.
Więc nie wbijaj adresu. O ile nie zmieniłeś w routerze to nadal powinien działać dhcp. Nie ma statycznego ip to nie ma, nic na to nie poradzisz.
W routerze własnie mam wyłączone DHCP. W takie konfiguracji mam podpinam telefony, wcześniej były problemy.
Więc włącz. Musisz mieć włączony skoro tam nie ma możliwości ustawienia statycznego ip. Naprawdę sam sobie problemy sprawiasz.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Netgear WNDR4300 + E398 - brak informacji o kompatybilności.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc