Odp: Pakiet luci-app-diskmanager / luci-app-mini-diskmanager
Teraz jeszcze dodałem nową zależność do makefile i nie używa już pakiet z plecenia mount z bash'a.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Pakiet luci-app-diskmanager / luci-app-mini-diskmanager
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Teraz jeszcze dodałem nową zależność do makefile i nie używa już pakiet z plecenia mount z bash'a.
Żeby było zabawnie pobrałem raz jeszcze steel_rat Twój pakiet i.. ha.. dalej nie robi u mnie nic.. skompilowało się pięknie. Zawsze pod górkę, później sprawdzę na innym dysku/pendrivie i spróbuję to skompilować dla Xiaomi i Linksys-a no jak tam nic nie będzie działać..
@IceG znalazłem parę błędów w paczce. Pobierz jeszcze raz i skompiluj. Generalnie nie chciało działać formatowanie do fat i ntfs ale do ext2,3,4 już działało.
@IceG znalazłem parę błędów w paczce. Pobierz jeszcze raz i skompiluj. Generalnie nie chciało działać formatowanie do fat i ntfs ale do ext2,3,4 już działało.
Już kombinowałem u Siebie @steel_rat z tymi ścieżkami, ale co innego mnie martwi.. że teraz nawet ext2-4 nie działa u Mnie.. muszę znów pokombinować bo wcześniej mi to ruszyło i działało, ale nie pamiętam co wtedy zmieniłem/dodałem/zostawiłem.
Teraz znów od nowa zbudowałem obraz dla ZyXEL-a tak na świeżo i co też nic.. kompiluje się ok wszystko co niby powinno być w obrazie do działania dodane, a tu wybieram format systemu plików.. klikam Formatuj i widzę jak kręci się sekundę ta grafika od postępu i nic
a pamiętam jak mi formatowało to chwilę zeszło zanim to zrobił i format się od razu sam zmieniał.. teraz nic.
Wgrałem to do Linksys-a i też reakcji brak, nie wiem czy to mam takie dyski/pamięci flash czy po prostu ja czegoś typowo nie mam jeszcze w systemie. No nic będę jeszcze walczył
.
Witam
Trochę przyjrzałem się temu pakietowi. Wprowadziłem kilka poprawek oraz przeniosłem newralgiczne odwołania do binarek z luci do skryptu. Sam skrypt trochę został przepisany i podzielony. Poprawiło to stabilność oraz brak jest u mnie na 19.07 błędów zawieszeń.
www.mediafire.com/file/diuvvn4w867egaa/luci-app-diskmanager.tar.gz
Hejka ![]()
Panie i Panowie, czy ktoś próbował może kompilować Sobie luci-app-diskmanager na nowych wydaniach 19.07? Mi od jakiegoś czasu nie potrafi się skompilować parted niezbędny dla tego pakietu.
Nie chciałbym z niego zrezygnować mimo wszystko
.
Sorki, że powtarzam post ale może ktoś działający na tym pakiecie będzie miał "rozwiązanie problemu".
Wersja 3.3 się kompiluje na 19.07, nawet żadnych łatek już nie wymaga.
Wersja 3.3 się kompiluje na 19.07, nawet żadnych łatek już nie wymaga.
OK, Dzięki Cezary poszukam tej wersji i będę walczył ![]()
Nie szukaj tylko zmień numer w makefile, wywal patches i skompiluj.
Jakby Ci się udało to poskładać znowu do kupy do może byś wrzucił to na github'a. Wtedy jakbyś coś zmieniał łatwo by było śledzić zmiany.
Wrzucę wieczorem.
Nie szukaj tylko zmień numer w makefile, wywal patches i skompiluj.
Miałem pisać Cezary jak to zrobiłeś
, ale potem sam do tego "doszedłem" zmieniając w makefile wersję i sumy kontrolne, ale co by nie było za pięknie to parted, udev i nie wiem co tam jeszcze prosi o nowe wersje i tu już mi ręce opadają bo tego brakuje.. tamtego brakuje do kompilacji..
W tym co @Redblue udostępnił nie ma zależności od udeva. Masz inną wersje skryptów?
W tym co @Redblue udostępnił nie ma zależności od udeva. Masz inną wersje skryptów?
Aaa... widzisz Cezary ja zostałem przy tych "swoich starych" wersjach.. musiałbym teraz od nowa zobaczyć jak jest na tych "przepisanych", bo to co mam na ten moment nie przechodzi przez 19.07, na 18.06 się kompilują.
Ale to skrypty więc co "kompilujesz"?
Cezary skrypty skryptami ale takiego parted czy udev we wcześniejszych wersjach wymagało ![]()
To też napisałem - @Redblue zmienił skrypty i nie wymaga udeva. A parted tak siłą rzeczy.
A ma ktoś może namiar na pakiet mkexfatfs? bo o to jeszcze "grzecznie apeluje" przy kompilacji w brakach.
DEPENDS:=+luci +mdadm +parted +grep +blkid +mkexfatfs +dosfstools +e2fsprogs +mkhfs +ntfs-3g-utils +swap-utils +mount-utilsGoogle szybko podpowiedział:
https://github.com/hynnet/hiwifi-openwr … s/Makefile
Np. https://github.com/hynnet/hiwifi-openwr … s/Makefile
Choć po prostu możesz wywalić exfat z kodu i tyle.
Google szybko podpowiedział:
https://github.com/hynnet/hiwifi-openwr … s/Makefile
Akurat Panowie pakiet z tej lokalizacji się nie kompiluje, nawet jak podmienię ścieżkę to jest to samo.
Niestety po wgraniu obrazu pakietu do obsługi dysków w menu brak, pamięć przeglądarki czyszczona.. strasznie mieszają, jak tak dalej pójdzie to mało co zostanie z moich obrazów w nowych wydaniach.
Wróciłem do ostatniej działającej kompilacji (OpenWrt 19.07-SNAPSHOT r10635) gdzie mam to co dodaję.
Coś mało twórczy dziś jesteś. Nie kompiluję się bo źródła na google nie ma, ale jest w innych miejscach. Mała zmiana i się kompiluje:
include $(TOPDIR)/rules.mk
PKG_NAME:=exfat-utils
PKG_RELEASE:=1
PKG_VERSION:=1.3.0
PKG_SOURCE:=$(PKG_NAME)-$(PKG_VERSION).tar.gz
PKG_SOURCE_URL:=https://github.com/relan/exfat/releases/download/v1.3.0/
PKG_HASH:=dfebd07a7b907e2d603d3a9626e6440bd43ec6c4e8c07ccfc57ce9502b724835
include $(INCLUDE_DIR)/package.mk
define Package/mkexfatfs
SECTION:=utils
CATEGORY:=Utilities
SUBMENU:=Filesystem
TITLE:=create exfat fs
endef
define Package/mkexfatfs/description
Utilities to create exfat filesystem.
endef
define Package/fsckexfat
SECTION:=utils
CATEGORY:=Utilities
SUBMENU:=Filesystem
TITLE:=check exfat fs
endef
define Package/fsckexfat/description
Utilities to check exfat filesystem.
endef
define Package/mkexfatfs/install
$(INSTALL_DIR) $(1)/sbin
$(CP) $(PKG_BUILD_DIR)/mkfs/mkexfatfs $(1)/sbin/mkfs.exfat
endef
define Package/fsckexfat/install
$(INSTALL_DIR) $(1)/sbin
$(CP) $(PKG_BUILD_DIR)/fsck/exfatfsck $(1)/sbin/fsck.exfat
endef
$(eval $(call BuildPackage,mkexfatfs))
$(eval $(call BuildPackage,fsckexfat))Coś mało twórczy dziś jesteś. Nie kompiluję się bo źródła na google nie ma, ale jest w innych miejscach. Mała zmiana i się kompiluje...
Dzięki Cezary jak zawsze można liczyć na Twoją pomoc i celną uwagę
Wiem że link był martwy ale chyba testowałem do wersji 1.1.1 bez dopisywania linii sum kontrolnych.. i tak nie szło, a ja już nie miałem dziś sił dalej walczyć.
Teraz się będę bał coś na forum skrobnąć, aby się bardziej nie skompromitować ;D
Pozdrawiam
Nikt w tym temacie nic nie pisze jakby ludziki pakietu nie używali.. więc Cezary sorki wypadło na mnie
Skompilowałem pakiet ale plików wykonawczych brak, wiec usunąłem zapytanie o exfata ze skryptów bo bez tego pakiet w menu był niewidoczny i na tym się skończyły pozytywy. Próba kliknięcia na edycję dysku kończy się błędem wyświetlenia strony.. niestety nie skopiowałem tego błędu i wgrałem stary obraz. Jeszcze powalczę z tym jak znajdę moment bo szkoda pakietu, do NAS i nie tylko spoko sprawa.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Pakiet luci-app-diskmanager / luci-app-mini-diskmanager
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc