1

Temat: źródła twoich obrazów

cześć wszystkim,
mam problem ze sterownikami wifi w swoim routerze   autor sterownika zaleca wgranie łatki na kernel aby zdjąć w sterowniku blokady regionalne dodatkowo przyda mi się możliwość instalacji programów do obrazu żebym po aktualizacji nie musiał robić tego ręcznie a zamiast tego robić merge z twoim repo.

drugi problem to pyload dostaje taki komunikat
<code>ImportError: pycurl: libcurl link-time version (7.65.3) is older than compile-time version (7.66.0)</code>
jak z kompilowałem libcurl ze źródeł to pyload za działał ale  nie mogę nigdzie znaleźć źródeł openssl pod arm więc był bez użyteczny jak byś znał jakiż z sposób będę wydziedziczy

2

Odp: źródła twoich obrazów

1. Pytania nie zadałeś. Masz problem, no trudno, ale co właściwie chcesz?
2. Dlatego że masz z różnych miejsc. Jak sam skompilowałeś nowsze libcurl to i sam skompiluj wszystko co zależy od pycurl, bo jak widzisz buntuje się o niezgodność wersji.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

1 potrzebuje linka do twego repo
2 akurat tym razem zrobiłem w stu procentach z repo  , nawet jeśli sam bym chciał curl poprawnie skompilować to potrzebuje openssl   którego nie wiem skąd źródła pobrać od openssl

4

1. nie udostępniam takiego. Korzystam z sdk openwrt, a zmiany które wykonałem są w łatkach tam gdzie są obrazy.
2. makefile do openssl jest w repo. Więc nie wiem po co chcesz pobierać jeszcze źródła osobno, samo się pobierze przecież.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.