Temat: tp-link 3420 z extrootem nie chce pingowac
Po stsrcie systemu z pendrajwa nie można pingowac ani pobierać ktualizacji natomiast po wyjęciu pendajwa wszystko jest ok.
Co jest grane Czarku?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → tp-link 3420 z extrootem nie chce pingowac
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Po stsrcie systemu z pendrajwa nie można pingowac ani pobierać ktualizacji natomiast po wyjęciu pendajwa wszystko jest ok.
Co jest grane Czarku?
Z pewnością dnsów router Ci nie widzi...
Ale bez extroota jest wszystko ok ustawienia są takie same
Ale nie mnie o tym przekonuj tylko router ![]()
Może inaczej internet rozsyła bezprzewodowo ale o putty nie mogę ściągnąć aktealizacji ania zainstalować pakietów .
Pytanie z innej beczki czemu na openwrt prędkość wi-fi t o max 65 gdzie pozostałe do 300 czy można coś ztym zrobić?
Nie masz dnsów na routerze, pisałem już.
Cała konfiguracja radia na "N" jest tutaj: http://eko.one.pl/?p=openwrt-konfigurac … czaniewifi
zmieniałem dnsy nic nie pomaga WRĘCZ JEST GORZEJ odcinało neta aco dokładnie z tą n?
Masz podane opcje które dobrze jest ustawić.
a co z tyni dnsami uruchomiałem go bez pendrajwa i sprawdzałem wszystkie ustawienia są takie same jak je zmienie nie man neta
Co mam Ci odpowiedzieć? Ty robiłeś extroota, ty modyfikowałeś system. Skoro bez działa, a z extrootem brakuje Ci dnsów - masz coś inaczej. Sprawdź /etc/resolv.conf, sprawdź, /tmp/resolv.conf.auto, sprawdź co po dhcp od serwera dostajesz, zrób restart dnsmasq itd.
Czarku może prościej jakieś komendy?
tp-link jest podłączony do mikrotika po lan przez dhcp dnsy takie same jak w mikrotiku
Czarku dlaczego po edycji vi /etc/config/fstab i próbie zapisu komendą [esc] :wq [enter]konfiguracja nie zostaje zapisana
Bo nie masz miejsca we flash na to?
Ok z tym się uporałem.Pozostaje jeszcze nieszczęsna N-ka która działa z prędkością 65.Czarku czy to co jest w podanym linku i dotyczy 150-300n mam skopiowac do konsoli?
To ustawienia w /etc/config/wireless. Tak, masz to wykonać w konsoli.
Wklejenie pod standardowe ustawienia w /etc/config/wireless nic nie dało?
Przecież to polecenia są do wykonania, nie do wklejenia do pliku...
Ok w takim wypadku proszę o instruktaż
OK jest 150 czyli tyle ile ma lapek dzienki .Czarku inna sprawa serwer www wgrywałem pare razy za pierwszym się coś wgrało ale teraz kopletna brydza żadych nowych folderów .
Wywal i zainstaluj jeszcze raz...
Problem jest w tym że wyczyściłem exroota ale to nie pomogło męcze się już pare godzin
Jak wyczyściłeś extroota to nic nie zostało. Proste.
Podczas próby wgrywania paczek wyskakuje "collected errors"
Ale będziesz tak cały czas próbował bawić się w kotka i myszkę czy w końcu napiszesz jakie to błędy?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → tp-link 3420 z extrootem nie chce pingowac
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc