Odp: Gargoyle na TP-LINK 3220
Gargoyle byłby idealne dla mnie chyba, ale mam openwrt i nie wiem co dalej. Jakim softem ? Próbowałem failsafe ale nie chce się połączyć, chyba że przez WAN muszę ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle na TP-LINK 3220
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gargoyle byłby idealne dla mnie chyba, ale mam openwrt i nie wiem co dalej. Jakim softem ? Próbowałem failsafe ale nie chce się połączyć, chyba że przez WAN muszę ?
Tym: https://github.com/jclehner/nmrpflash
Bardzo bym chciał wiedzieć jak zacząć i co tam jest napisane, ale nie wiem...
WinPcap_4_1_3 nie chce się zainstalować, bo wisi na odinstalowaniu starej wersji, której nie mam.
nmrpflash każe nacisnąć dowolny przycisk by wyjść...
Przeinstaluj windowsa
Tak serio - w windowsie nie masz jak inaczej zrobić, albo tniesz ręczne wszystko z rejestru, albo kombinujesz żeby to jakoś zainstalować. Jesteś noga z windowsa więc jesteś w tym przypadku zdany na innych.
Tak, mam W7 i zainstalowałem. Chyba za późna pora na takie tematy...
Zainstalowałem WinPcap i z tego co czytam sterowniki mam, a co dalej...
nmrpflash dalej mówi o dowolnym przycisku i zamyka się...
Pokaż cały komunikat który masz na ekranie.
Zrób nmrpflash -L
Wcześniej próbowałem i znika... (użyłem dowolnego klawisza) To samo na W10
Uruchom cmd jako administrator i dopiero uruchom program. Nie bezpośrednio.
No żebym jak musiał komuś tłumaczyć jak to w windows się robi...
Wstępnie się uruchomiło, jednak poważniej zacznę jutro działać, bo obowiązki wzywają...
Jednak wybiegając w czasie, może polecisz wersję Gargoyle bym nie upalił sprzętu ?
Tylko jedna przecież jest, najnowsza. Więc jakiej innej oczekujesz...
Jest bardziej "przyjazny" sposób na wgranie Gargoyle ? Typu komenda w nmrpflash do pliku na komputerze i wgrywa ?
Jak byś miał oryginalny soft to robi się to przez pewndrive. A że nie masz i musisz reanimować router to robi się to w tym modelu właśnie przez nmrpflash. I jest to jedna w prostszych metod.
O losie ![]()
https://github.com/jclehner/nmrpflash
Dużo komend, a nigdzie nie widzę soft lub coś podobnie...
"Prebuilt binaries for Linux, OS X macOS and Windows are available here "
A teraz kliknij na "here" będzie link do pobrania...
Ale to wtedy mam nmrpflash ? A dalej w nim komendy ?
Dokładnie tak przecież robiłeś kilka postów wyżej.
Tak, ale nie wiem, która część z linku odpowiada za zmianę softu -jak tego dokonać...
Przecież czytałeś to chyba? "Using nmrpflash" Sam to nawet próbowałeś zrobić w poście 82. Więc w ogóle skąd takie pytania? Nie pamiętasz co robiłeś wczoraj?
Odnośnie 82 spróbuję później.
Odnoście Gargoyle, to są różnice wersje do różnych systemów. Z TP-Link było łatwiej bo był spis, który do którego a tutaj łatwo o pomyłkę.
Nie wiem o czym piszesz. Masz przywrócić oryginalny system przy pomocy nmrpflash. A później masz znów wgrać openwrt czy gargoyle, a robi to się w każdym przypadku przy pomocy dwóch plików: kernela i systemu plików. Więc nie wiem o jakich "różnych wersjach do różnych systemów" i jakim "spisie" ty piszesz.
Bo szczerze sam się pogubiłem. Przerasta mnie to chwilowo...
Chcę coś z GUI, a czy to będzie oryginalny soft nie gargoyle to już może nie aż tak istotne. Choć wolałbym Gargoyle.
1. nie możesz sobie dostać do r6220, tak? Więc musisz mu wgrać soft od nowa
2. robi się przy pomocy nmrpflash. Co i jak masz opisane na stronie programu. Wgrywasz mu oryginalny soft
3. a czy dalej mu wgrasz openwrt/gargoyle czy nie to jak chcesz.
Ściągnąłem ze strony producenta oryginalne oprogramowanie. Zmieniłem nazwę i chciałem 1 komendą pokonać,jednak nie pomga.
d:\nmrpflash -i eth0 -f R6220.img
ani
D:\> nmrpflash.exe -i net0 -f R6220.img
Oczywiście uruchamiam cmd jako administrator
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargoyle na TP-LINK 3220
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc