Temat: Kompilacja openwrt na raspberry
Witam
Z tego co czytałem to własną kompilację można tylko wykonać na procesorach x84 lub x64 a co z procesorami w raspberry??? Czy na nich też pójdzie ????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Kompilacja openwrt na raspberry
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Z tego co czytałem to własną kompilację można tylko wykonać na procesorach x84 lub x64 a co z procesorami w raspberry??? Czy na nich też pójdzie ????
Nawet nie próbowałem
Skoro jest tam linuks to możesz spróbować.
Tylko - czy jesteś pewien że chcesz to zrobić? Dowolna maszyna wirtualna będzie zapewne szybsza niż kompilacja na RPi
Może i tak, ale jak sobie stoi w chacie i tak cały czas chodzi o dlaczego nie zrobić na niej kompilacji ??? ???
To spróbuj. Nic specjalnego nie musisz robić, zainstaluj wszystko co trzeba i zobacz czy się skompiluje.
mam pytanie jeżeli chodzi o miejsce gdzie jest kompilowany jest program to musi być to katalog home bo tam mam mało miejsca a podpięty mam dysk zew. i tam bym chciał to zrobić?
Dowolny katalog. Gdzie położysz źródła i uruchomisz kompilację to tam będzie.
ok tylko mam pytanie jeżeli pobieram "git checkout vxx.xx.xx" to co dać w tym miejscu gdzoe jest xxx aby pobrać v19.07
W żadnym na razie, bo wydanie 19.07 nie ma jeszcze "tagu". Pobierz źródła i przełącz się na branch openwrt-19.07
czyli coś takiego rozumiem git checkout -b 19.07
Branch nazywa się "openwrt-19.07" a nie 19.07.
git checkout -b openwrt-19.07
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Kompilacja openwrt na raspberry
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc