1 (edytowany przez marcin19883 2019-07-02 11:03:26)

Temat: Gargoyle Kompilacja - Single Target nie działa

Ściągam Gargoyle z githuba. Zmieniam w katalogu głównym plik makefile, na target: ar71xx.usb_large_nand(chce na Netgear wndr4300) Niestety skrypt nadal kompiluje cały dział ar71xx. Ustawione FULL_BUILD=false. Nie wiem jak przekonać skrypt do robienia firmware na pojedyńcze urządzenie. Zawsze robi cały dział. Polecenie make ar71xx.usb_large_nand też nie działa i tak robi po swojemu. Jedynie jak ustawie język polski w makefile, to go robi.

2

Odp: Gargoyle Kompilacja - Single Target nie działa

Wywal inne targety smile Nie wiem, dawno nie używałem ich systemu budowania więc muszę najpierw spojrzeć w skrypty.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Przerwałem kompilacje, bo miałem już folder z moim routerem. A co oznacza komunikat: Bad Gataway? Po instalacji Gargoyle mam tak. Nie mogę się dostać do routera. Wróciłem do Openwrt i ponownie będę kompilował. Może to przez to, że przerwałem kompilację?

4

Folder z "router" mało jeszcze znaczy. Nie wiadomo w którym momencie przerwałeś, więc może po prostu jeszcze kompilował.

5

Sprawdziłem na czystych źródłach.

make ar71xx.usb_large_nand

Buduje od razu dokładnie target ar71xx z konfigiem dla usb_large_nand i nic więcej. Więc nie wszystko tylko to co wskazałem.

6 (edytowany przez marcin19883 2019-07-03 07:17:25)

Cezary napisał/a:

Sprawdziłem na czystych źródłach.

make ar71xx.usb_large_nand

Wpisałem to  w głównym katalogu plik makefile sekcje:

CUSTOM_TEMPLATE=ar71xx.usb_large_nand
CUSTOM_TARGET=ar71xx.usb_large_nand
I język:

FALLBACK_LANG=Polish-PL
ACTIVE_LANG=Polish-PL

W konsoli tylko make

7

Więc nie wpisuj tylko zostaw tak ja było  i uruchamiaj z konsoli. I na dodatek - ja co prawda na bieżąco utrzymuję tłumaczenia, ale przestaw FALLBACK_LANG Na English-EN tak jak było

8

Już wiem skąd się wzieło BAD GATEWAY. Przez właśnie ustawienie języka na Polski. W Putty normalnie się logowałem. Zastosowałem komendę "make ar71xx.usb_large_nand" i usunęłem zbędne targety, zobaczymy co z tego wyniknie, ale już mi sie odechciewa jak kompiluje cały folder z kilkoma routerami, których nie potrzebuje.

9 (edytowany przez marcin19883 2019-07-06 18:03:07)

Skompilowałem gargoyle, ale mam problem. Są dwa foldery z obrazami:

/gargoyle/images/ar71xx/gargoyle_1.11.x-ar71xx-nand-wndr4300-ubi-factory.img

/gargoyle/ar71xx-src/bin/targets/ar71xx/nand/openwrt-ar71xx-nand-wndr4300-ubi-factory.img

Który jest prawidłowy? Dodam, że w bin/targets są sha256sum a w images nie ma.

10

Oba są dobre i oba to to samo. Skrypty przerzucają po po prostu pliki do jednego miejsca.