26

Odp: Bridge z TL-WR741ND

Co znaczy "arta masz"?
I nic z nim nie robiłem. Miałem go ustawionego obok cd-playera yamahy z opcją obsługi Spotify przez ethernet, działało to dobrze, ostatnio z miesiąc nie używałem, przedwczoraj włączyłem playera, nie dało się podłączyć playera do sieci  i zaczęły się problemy. Router cały czas był pod prądem. Nikt go nie dotykał, bo był schowany w głąb regału. Nawet się do niego nie logowałem.

27

ART to są dane kalibracyjne radia. Jego brak był by przyczyną że radio się nie uruchamia, ale u ciebie jest. Tyle że wywala się sterownik z jakiego powodu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

czyli na złom i kupić coś nowego?

29

Jeszcze nie wiem.

30

ok, to czekam na wnioski, sprawa nie jest pilna, dzięki za pomoc

31

I jak tam rozkminka? Coś już wiadomo?

32

Nie, nie mam już pomysłu dlaczego sterownik się wykłada.

33

Ok, trudno. Czy zatem masz aktualnie jakiś sprzęt do sprzedania, który zastąpi tego trupka? Jeśli nie to jaki byś polecił? Nadal mam szukać 741? Nie ukrywam, że mnie nie zachęcił tym numerem, ale może to totalny przypadek.

ps. jako, że nie lubię wyrzucania to pewnie Ci go wyślę, bo może w zaciszu domowym uda Ci się go odzyskać i mieć do użytku czy sprzedania

34

http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=6574 i jeszcze kilka pudeł innych sprzętów.

35

To może TL-WR843ND? Kompletny? Nada się? Pisać na priv?

36

Dostałem wiadomość na e-mail, ale ...czy z upału czy głupoty ;-) ...mam zaćmę i nie umiem znaleźć jak odpisać przez forum, klepię po wszystkich zakładkach i nigdzie nie widzę poczty/korespondencji/PW... jak mam odpisać? :-)

37

Odpisz na email smile

38

Jerzyha,
Odpuść te pudełka wr7xx/8xx. Mają mało ramu, mało flasha, dupiatego switch chipa 100Mb i jeszcze trochę i przestaną być wspierane. Chcesz coś taniego, sprawdzonego i jeszcze nadającego się do czegoś to kup jakiegoś wdr3600/4300 albo coś podobnego.

rt-ac56u tomato, 2x wdr3600@16MB/u-boot pepe2k/lede, 2x wt3020f@16MB/e3372s/gargoyle/lede, 3x wr841n@16MB/64MB/u-boot pepe2k/lede, rt-n18u tomato, 2x rb750gr2 ROS, 3x rb750gr3 ROS, Unifi ap ac lr

39

Tak zrobiłem gegu, zobaczymy jak się sprawdzi i jak długo pożyje 4300.