Temat: Podgląd monitoringu podłączonego do mobilnego internetu [NIE NA TEMAT]

Witam.
Kupiłem zestaw do monitoringu BCS. Chciałbym podłączyć go na działce, internet tylko LTE z Playa na ruterze Huawei. Jak zrobić, żebym mógł podglądać na żywo w telefonie, kiedy nie jestem podłączony do działkowego Wi-Fi?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

2

Odp: Podgląd monitoringu podłączonego do mobilnego internetu [NIE NA TEMAT]

Zmienić pleya na orange, kupić usługę publicznego adresu ip (vpn), płacić i cieszyć się z dostęp z zewnątrz do routera czy kamer jak zrobisz przekierowanie.

PS. Przeniosłem temat do innego działu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Lub jeśli masz gdziekolwiek zewnętrzne IP to postawić tam sobie dowolny serwer VPN i łączyć się przez niego.

Mam i używam: Fujitsu Futro S720, Netgear R6220, Unielec U7621-06, TP-Linki 1043 V1, V2, Linksysy EA7500v2, AeroHive AP350, Linksys EA8500, ZTE MF286d.
Mam: D-Linki DWR-921, DWR-118, DWR-116, TP-Link WDR-4900 v1, Checkpoint L-50, Linksysy 1900ACS, LB-Link BL-W1200,

4

Osobiście, od kilku lat korzystam z rozwiązania, które przedstawił Królik. Działa.

GUI jest przereklamowane

ASUS WL-500gP v2, TP-Link TL-MR3420 v2, TP-Link TL-WR1043ND v3, TP-Link TL-WDR4300 v1, D-Link DWR-921 C3,
Netgear R6220

5

Rejestratory bcs z serii line / point posiadają obsługę usług chmurowych, jedynym wymogiem będzie wtedy dostęp do internetu dla rejestratora.

Cały przebieg konfiguracji znajdziesz tutaj:
https://www.montersi.pl/wsparcie/porada … -podgladu/

Będzie to znacznie bezpieczniejsza opcja niż wystawianie tego przez publiczne IP.
BCS to nic innego jak Dahua o której co chwilę słychać w branży instalatorskiej, niestety tylko te złe rzeczy jeśli chodzi o kwestię bezpieczeństwa. Chyba nikt nie chciałby być podglądany przez osoby postronne smile

6

Za to na pewno nie jest bezpieczniejsze niż OpenVPN.

7

+1 dla 9tysiecy
Wszystko rozbija się o koszty. Znacznie bezpieczniej biedzie wykorzystywać zewnętrzny serwer VPN, lecz niestety wygeneruje to dodatkowe koszty.