Odp: Dostęp do Routera
Ciekawe jest też to że w zakładce Status->Połączenia, nie mam nic, mimo że jestem teraz akurat na TP Linku po wi-fi podłączony.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Dostęp do Routera
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ciekawe jest też to że w zakładce Status->Połączenia, nie mam nic, mimo że jestem teraz akurat na TP Linku po wi-fi podłączony.
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie portów bo sie troche gubie.
otworzyć port 9091 dla transmision w wr1043 to znaczy ze w zakładce: Firewall -> przekierowanie portów wpisac : z ip 9091 do ip .... i tu jest pytanie do jakiego IP, czy tym IP jest IP komputera z którego się łącze?
dla przypomnienia wr1043 jest w trybie klient i robi za komputer do torrentów który podłączony jest do AP po wifi i łącze się z nim przez komputer który tez jest podpięty do AP a nie bezpośrednio do wr1043, moge wejsc na panel i sie zalogowac do niego ale do transmission juz nie ![]()
Dokładnie to co zostało napisane - "otworzyć" nie przekierować. W gui tego nie ma i masz zrobić odpowiednie polecenia w konsoli.
(ps. chociaż "przekierowanie" z 9091 na 192.168.1.1:9091 też powinno zadziałać, ale nie sprawdzałem tego wiec się nie wypowiem).
mogłbyś jeszcze napisać komendę otwierającą port 9091 ?
z góry dzięki
Jak przeczytasz na eko.one.pl dokument opisujący transmission to tam je znajdziesz.
no i lipa.
wpisałem :
# uci add firewall rule
# uci set firewall.@rule[-1]._name=transmission_wan
# uci set firewall.@rule[-1].src=wan
# uci set firewall.@rule[-1].target=ACCEPT
# uci set firewall.@rule[-1].proto=tcp
# uci set firewall.@rule[-1].dest_port=9091
# uci commit firewall
i nawet router zrestartowalem i dalej nie łączy się ![]()
Mam nadzieję że bez tych # to zrobiłeś...
eee...
wlasnie z # Ale edytowalem /etc/config/firewall i dopisalem ręcznie
i działa
:D:D
A tak na boku to dzieki za zmuszenie do myślenia a nie podanie na tacy wszystkiego, bo przynajmniej sie czegoś naucze a nie skopiuje i zapomne ![]()
Właśnie o to w tym chodzi...
czy jak zapisze konfiguracje dla routera i chciałbym ją przywrócić wrazie "w" to czy wszystko przywróci np: otwarte porty w firewallu tez beda przywrócone czy na nowo trzeba wszystko ustawiać? to co nie dostępne jest z GUI?
I czy Putty łączy sie tylko po LAN czy w WAN też jest dostęp bo port 22 jest otwarty a nie łączy
Firewall jest backupowany, wiec to przywróci.
ssh na wanie działa jak sobie to włączysz w gui.
jak moge sprawdzić/ włączyć pingi na wanie?
Domyślnie są włączone. w /etc/config/firewall to jest.
Może jeszcze jakieś sugestie, co mógbłym sprawdzić? Bo nadal nie moge pingować TP linka i brak do niego dostępu. Natomiast przy odpowiednim przekierowaniu na otwarte porty z zewnątrz kumpel dostał się bezpośrednio do TP linka, który jest za Linksysem. Tylko wewnątrz sieci sie z nim nie moge połączyć. No i 2 problem, dlaczego nie pokazuje jakie są do niego aktualnie podłączone urządzenia?
icmp szukaj.
Wiec ewidentnie masz coś skopane (w sensie izolowane) w tej podsieci linksysa.
Witam.
Odkopię temat
Jestem szczęśliwym posiadaczem tplinka tl-wdr3600 od wczoraj. Wgrałem najnowsze Gorgoyle PL i o dziwo wifi na lapku raz jest raz nie ma (to częściej). Kombinowałem z ustawieniami i kicha. Od lapka do routera 1 (jedna ściana z cegły). Orginalny soft tplinka nie robił takich niespodzianek. Net z upc po kablu. Poprzedni router pentagrama spisywał się wyśmienicie ale zachciało mi się dysku pod usb ![]()
Znawcy poradźcie czego i ew. gdzie szukać ?
Ustaw HT20 a nie 40, zmień kanał.
Ustawione tak było od początku mych pierwszych kroków z kolegi modem Gargoyle. Piszę właśnie już z lapka. Kanałami mieszałem tylko tym banerkiem "wyszukaj najlepszy kanał".
Dzięki, pozdrawiam.
P.S. - Kawał wspaniałej pracy ten Gargoyle PL
podepnę się...
Mój TP-1043nd(gargoyle) pracuje jako AP+klient i jest podpięty do TP-543g po WiFi.
W momencie gdy TP-543g jest wyłączony to w TP-1043nd przestaje działać radio... sieć znika z eteru.
Czy to naturalne?
Tak, pad klienta pociąga za sobą wyłączenie całego interfejsu. Więc tak, "naturalne".
Dzięki za szybką odpowiedź.
A czy jest możliwe wymuszenie ciągłej pracy interfejsu?
Najprościej to kup drugiego ap najtańszego który za klienta będzie robił. Obejście to sprawdzanie w cronie czy interfejs żyje jak nie to wifi up i już.
nie mam teraz dostępu do sprzętu, ale czy chodzi o coś w stylu:
# touch /bin/aaa.sh
# chmod 755 /bin/aaa.sh
#!/bin/sh
if ! ping -q -c 1 -W 10 192.168.1.1 > /dev/null; then
(ifup radio0) &
fi
# /etc/init.d/cron stop
# echo "*/2 * * * * /bin/aaa.sh" >> /etc/crontabs/root
# /etc/init.d/cron enable
# /etc/init.d/cron startwifi up raczej. Podnieś wszystko.
WiFi już się podnosi i widać sieć w eterze, ale podczas próby połączenia z siecią znowu znika... "główny" router oczywiście wyłączony.
dodam tylko że SSID jest ukryte, ale nie powinno mieć to chyba znaczenia...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Dostęp do Routera
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc