Temat: OpenWrt 18.06 \ Gargoyle + Samsung A300FU

Witam
Mam problem z Internetem łącząc się przez telefon Samsung A300FU. Dotyczy to routera Xiaomi mi wifi 3G z wgranym OpenWrt czy WR1043ND v1 z Gargoyle. Nie działa część aplikacji wymagających Internetu w telefonie, upload w granicy 0kB\s. Przy WR1043ND na oryginalnym firmware jest wszystko OK. Jaka może być przyczyna?

2

Odp: OpenWrt 18.06 \ Gargoyle + Samsung A300FU

Tzn wykorzystujesz telefon jako modem czy telefon łączy się przez wifi do ruterów?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Telefon łączy się przez wifi. Nie działa część aplikacji wymagających internetu, np aplikacje bankowe.

4

Jak inne działają to zbytnio nie masz co zrobić. Ja bym strzelał że zrobiłeś sobie jakieś blokady/ograniczenia lub używasz jakiś dnsów które nie rozwiązują niektórych domen (albo właśnie używasz adblocka).

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez gmarcing 2019-06-16 21:41:00)

Konfiguracje routerów (poza ustawieniami sieci bezprzewodowych) pozostawiałem bez zmian. Np inny telefon Samsung Ace2 łączy się bezproblemowo. Również na A3 działa wszystko przy fabrycznym firmware routera.
Oprócz tego test w aplikacji Speed Test daje upload na poziomie 0,01 Mb\s, na oryginalnym firmware ok 30Mb\s.