1

Temat: WNDR4300 przegrzał się?

Witam. Jaka jest pogoda za oknem każdy widzi. Chyba przez to przegrzal mi się ruter. Nie mogę go uruchomić, świeci się ciągle pomarańczowa dioda zasilania.

Wyłączyłem go by przestygł, ale nawet po pół godzinie gdy jego temperatura zauważalnie spadła, jego reakcja jest taka sama.

Jest jakas "ostatnia deska ratunku"? Ostatni sposób na reanimacje?

I przy okazji co polecacie w cenie do 2 stów pod openwrt (z luci), z usb I portami gigabit? 2.4ghz i 5ghz

2

Odp: WNDR4300 przegrzał się?

Jeżeli żyje to wgraj przez tftp nowy soft.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

"Jeżeli żyje" - hasło klucz. Jak sprawdzić czy żyje?

Na komórce ciężko mi się szuka stosownych artykułów sad

4

Najprościej - podłącz interfejs szeregowy żeby zobaczyć czy coś się pojawia od startu.

5

Cezary napisał/a:

Najprościej - podłącz interfejs szeregowy żeby zobaczyć czy coś się pojawia od startu.

Mówisz o USB? tongue bo nie sądzę byś kazał mi grzebać w elektronice i nazywał to "prostym" tongue

6

To wgraj po prostu nowy soft przez tftp. Ja przyjmie soft to skonfiguruj od nowa i zapominamy o sprawie.

7

Odżył (sam, bez nowego softu) big_smile

Nie mniej muszę pomyśleć nad chłodzeniem, bo miałem poustawiane tuner od TV, na nim router, i na nim modem hmm małe piekiełko tam pewnie było. Teraz porobiłem z klocków LEGO pseudopodstawki by chociaż większy przepływ powietrza między tymi urządzeniami był. Ale boję się, że to może nie wystarczyć.

8

Mam pół skrzynki klocków lego na zbyciu jak byś szukał smile

9

U mnie dziś na R7000 z Tomato miałem 74stopnie.
Archera C2v3 i WNDr4300v1 nie sprawdzałem...

10

Dyziek napisał/a:

U mnie dziś na R7000 z Tomato miałem 74stopnie.
Archera C2v3 i WNDr4300v1 nie sprawdzałem...

Jak sprawdzasz temperature na WNDR4300? Mam luci i zainstalowałem kilka pakietów, ale temperatury nie pokazuje.

11

No wndr4300 nie ma żadnych sensorów...

12

dziś mam podobny objaw - na WDR3600  stoi na moscie - klijenci za nim nagle stracili internet  , na głownym widze ze jest podłaczony ? hmm  - no to pinguje go  - idzie ping ale słabo  - wiec w druga strone jeszcze gorzej , poszedłem z laptopem do niego i kablem   dalej słabo  -  był dosc ciepły  - wyłaczyłem go  na chwilę  ,  właczam  internet  powrócił  ale  predkości 10% łacza  sad , na noc go wyłaczyłem   ciekawe  czy  to chwilowe  czy wyzionoł ducha  - dzis juz nie chce mi sie grzebać

13

Mój WNDR4300 stoi przy oknie. Upały już trwają od kilku tygodni i w ciągu dnia nagrzewa się. Nie odczuwam żadnych nieprawidłowości. To napewno nie od ciepła. Musi coś być w konfiguracji nie tak.