Temat: AP+klient problem z motion

Po ustawieniu TL w tryb AP+klient, motion oszalało sad tzn pierwszy problem jest taki że często nie moge uzyskać IP od strony Wan, a na Linksysie który przydziela IP, wykrywa inny adres mac routhera TL. Zamiast 74:EA:3A:E4:77:CE, to w linksysie pokazuje 7A:EA:3A:E4:77:CE. Po restarcie linksysa TL uzyskuje adres, ale nie zawsze jest internet, zdaża się ze jest adres i niby ok ale internetu brak.
Co do motion i trybu AP+klient. Dopóki routher nie ma internetu to motion działa poprawnie, tzn jest podgląd live przez www i rejestracja zdjęć na dysk zewnętrzny. Jak na routherze zacznie działać internet to motion się zrywa i trzeba je od nowa włączać przez putty komendą: motion.
Jakieś sugestie?

2

Odp: AP+klient problem z motion

Może router nie ma zasobów na działanie motion?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: AP+klient problem z motion

z motion chodzi na 96% więc nie jest tragicznie. Chyba znalazłem juz problem. Miałem pomieszane ścieżki do zapisu zdjęć. Ciekawa sprawa jest z tym że jak routher nie ma internetu, czyli j/w opisałem ma przypisany IP na WANie ale net nie działa, to w tym czasie routher co chwile rozłancza połączenie z kompem. Jedyny sposób na to, to resetowanie Linksysa który przypisuje IP i wtedy TL juz normalnie działa z netem.