Odp: pyLoad
w repo nie ma pakietu pyopenssl mam go dograć z twojego repo??
2 sprawa co zrobić by mieć w konsoli dobre kodowanie, ja mam pełno krzaczków
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → pyLoad
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
w repo nie ma pakietu pyopenssl mam go dograć z twojego repo??
2 sprawa co zrobić by mieć w konsoli dobre kodowanie, ja mam pełno krzaczków
python-openssl, poprawiłem opis.
po uruchomieniu wywała mi taki komunikat, puload sie wlacza, lecz bez powodu nie wyskakuje cos takiego chyba
ogólnie działa stabilnie wiec nie mam sie co doczepiac , ale wolalbym wiedziec jednak
20.05.2011 05:13:43 INFO Free space: 313.71 GiB
/usr/lib/python2.6/site-packages/Crypto/Hash/SHA.py:6: DeprecationWarning: the sha module is deprecated; use the hashlib module instead
from sha import *
to tylko info ze moduł sha został wycofany i zastąpiony przez hashlib
@kecik18: poprawią kody, nie będzie warningów
aha ok, myślałem że ja coś namieszałem pyLoad działa wyśmienicie
wyskakuje mi komunikat :Traceback (most recent call last):
File "./pyLoadCore.py", line 46, in <module>
from module.HookManager import HookManager
File "/media/pyload/module/HookManager.py", line 23, in <module>
from module.PluginThread import HookThread
File "/media/pyload/module/PluginThread.py", line 32, in <module>
from pycurl import error
ImportError: File not found
Nie zainstalowałeś wszystkiego. Nie zabrakło Ci miejsca we flash?
nie brakło jest ok 6GB w overlayu , a jesli najpierw zrobilem wszystko jak opisałeś na eko a potem jak nie zadziałało to dodałem wpis o RC5 i jeszcze raz nadinstalowałem ?
To wyinstaluj te pakiety to pewnie masz libburl nie ten co trzeba.
niedawno miałem problem z rsget'em dopiero jak wgrałem backfire to rsget odpalił czyli faktycznie były problemy z libcurl bo był z rc4 w gargoylu. A teraz backfire raczej rc5 i znów nie działa ( zrobiłem nawet firstboota ustawienia neta i od razu pyload i klapa
(
Ppis pyload powstał wczoraj, po wgraniu obrazu i zrobieniu extroota. Działa na 100%
Opis pyload powstał wczoraj, po wgraniu obrazu i zrobieniu extroota. Działa na 100%
wiem, obserwuje eko codziennie , a powiedz mi, po zainstalowaniu i przejściu do /pyload odpalam ./pyLoadCore.py żeby się uruchomił konfigurator? i czy nie powinno być w /root/pyload czy może być w np /media albo /mnt/hdd
Jeżeli robiłeś po kolei to tam wcześniej jest przejście do katalogu gdzie pyload jest zainstalowany, czyli cd /media/pyload
tak, dokładnie tak robiłem ./pyLoadCore.py jest w katalogu /media/pyload/
To uruchom to jako python ./pyLoadCore.py
potwierdzam działa wyśmienicie a mam takie pytanie, nie ma zadnego mądrego programu który by odczytywał captcha i je wpisywał, tak żeby ręcznie nie musiec tego robic??
No jest, tesseract jak sobie na openwrt skompilujesz. Ponad to chyba pyload ma możliwość korzystania z zewnętrznego serwisu (płatnego) rozpoznającego captcha.
No jest, tesseract jak sobie na openwrt skompilujesz. Ponad to chyba pyload ma możliwość korzystania z zewnętrznego serwisu (płatnego) rozpoznającego captcha.
Nie tylko płatnego bo jak na stronie przepiszę się trochę kodów to można za to otrzymać punkty na rozwiązywanie naszych.
No tak, tak też.
a jaki to ten płatny program, ewentualnie jak skompilować dla openwrt ten programik??
To python nic nie musisz kompilować włącz w opcjach plugin captchatrader
Dzięki Cezary za wskazówki, pomieszałem coś z paczkami, przeinstalowałem jeszcze raz OpenWrt, dodałem nowe repozytorium, zainstalowałem paczki z twojego tutoriala i uwaga, nie wiem czy ma to znaczenie ale po zainstalowaniu python-openssl, pyLoad nie widzi biblioteki openssl, dopiero zainstalowanie pyopenssl z poprzedniego repozytorium (RC4) rozwiązuje temat. Poza ty wracając do tutka, od wersji bodaj 0.43 nie trzeba używać screena, tylko włączamy program w trybie --daemon. Poniżej przeklejam scrypt startowy pyLoad przy uruchamianiu systemu.
Tworzymy nowy plik pyLoad w katalogu: /etc/init.d
W treści wklejamy:
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=91
COMPYTH="python /mnt/pd/appz/pyload/pyLoadCore.py --configdir=/root/.pyload"
EXTRA_COMMANDS="status"
start() {
# echo "Starting PyLoad"
$COMPYTH --daemon
}
status() {
# echo -n "Status of PyLoad: "