26

Odp: TP-Link TL-WR1043ND nieudana aktualizacja

Nie masz serwera tftp na adresie  192.168.0.5 lub blokuje go antywirus czy firewall. Używasz pewnie windowsa 10.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

U mnie jest taka sytuacja:
- w komputerze mam na stałe wpisany adres IP 192.168.0.86 jak podłączam kabel do karty sieciowej to nie ma połączenia -czy trzeba użyć kabla cross?
- diody się zapętlają i migają

- na w Putty jest tak cały czas:

U-Boot 1.1.4 (Apr 28 2011 - 15:55:09)

AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
32 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash:  8 MB
Using default environment

In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Net:   ag7100_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0xf cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
eth0 up
eth0
is_auto_upload_firmware=0
Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...
Uncompressing Kernel Image ...Error: Bad gzipped data
GUNZIP ERROR - must RESET board to recover

Resetting

i tak jest w kółko

Czy ktoś wie jak można poradzić sobie z zatrzymaniem bootloadera do wpisania tpl lub w jaki sposób można ożywić router

Jeżeli jest jakiś inny sposób to jak można to poproszę o informację jak wgrać nowy soft inną metodą - najlepiej krok po kroku lub poproszę o linka. Dziękuję za zainteresowanie.

28

Obecne urządzenia rozpoznają typ kabla więc czy to cross czy nie nie ma znaczenia.

W tym momencie masz wpisać tpl: Autobooting in 1 seconds i masz tylko na to 1 sekundę.

O ile masz w miarę aktualny uboot to powinien on mieć swój tryb awaryjny: http://webcache.googleusercontent.com/s … mp;vwsrc=0

Jeżeli nie go w uboocie to zostaje tylko putty i bootloader.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

29

Wczoraj nie udała mi się aktualizacja z Lede na Openwrt. Router TL-WR1043ND v1 mrugał jak choinka(cyklicznie mrugały wszystkie diody). Przed oczami miałem perspektywę lutowania oraz zakupu i podłączania kabla. Wg. tego poradnika poszło gładko i bezproblemowo(wrócił do oryginalnego softu).
https://www.youtube.com/watch?v=b81CWCBYf2w