1

Temat: Asus WL-500gp i niestabilne wifi

Witam

Sprzęt jak w temacie zainstalowałem kamikazee 8.09 i mam mega kłopot z radiem po dołożeniu zewnętrznego panelu do wi-fi. Siedzę teraz jakieś 3 metry do anteny i mam jakieś szopki w postaci oraniczeń łączności, zrywania połączeń i neta mulącego się tak że głowa mała(ściągałem plik o wadze ~400kb i leciał ponad minutę przy necie 512kilo). Pomyślałem że można by z 802.11g przejść na 802.11b tylko za chińskiego boga nie wiem jak to zmienić przy tym oprogramowaniu bo nigdzie w sofcie nie znalazłem takiego "udogodnienia".

Może ktoś z kolegów miał taki kłopot lub po prostu wie jak zmienić g/b. Proszę o pomoc bo dostaje szału z tak działającym wifi

BTW ściana która mnie dzieli od anteny to pustak nie jakiś żelbet.

Pozdrawiam i proszę o zmiłowanie. ;/

2

Odp: Asus WL-500gp i niestabilne wifi

Kamikaze z broadcom 2.4 nie obsługuje zmiany trybu w przez ustawienie opcji w konfiguracji. Na 2.6 tak.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Kurcze ja byłem pewien ze skoro na fabrycznym sofcie da się to zrobić to i tu powinno zaskoczyć. To poradźcie mi co można w tym momencie zrobić z tym fantem??

4

W kamikaze nie ustawisz tej opcji. Poszukaj wśród parmetrów wl/wlc, może możesz to zrobić z palca.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.