26

Odp: PYTANIE O ROTER

Tego już nie wiem, nie znam tego konkretnego urządzenia.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

Może ten słaby transfer wynika z używanej karty usb wifi. Może zastosować inna pod openwrt ,macie jakieś doświadczenia

28

Potrzebuję niedrogi router z dobrym wifi i dużą ilością flash (nie chce extroot). Minimum 1 gniazdo USB wymagane, a USB 3.0 będzie dodatkowym atutem. Z nowych chyba nic lepszego poza XIAOMI ROUTER 3G nie ma? a z używek, nie bardzo wiem co szukać. Byłbym skłonny kupić XIAOMI ROUTER 3G tylko trochę się boje o jego wifi, różnie piszą. Jakieś podpowiedzi?

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270

29

Nie mam wszystkich spisanych, ale poszukaj sobie na http://eko.one.pl/routerdatabase/ tego co potrzebujesz.

30 (edytowany przez krynio 2019-02-26 22:07:00)

Mistrzu byłem już tam, kilka razy smile namierzyłem właśnie XIAOMI ROUTER 3G, lecz dylemat pozostał.
Szukałem używki ZyXEL NBG6716 lecz nie ma...

TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270

31

Cezary napisał/a:

Każdy pod openwrt w którym działa radio. Nie jest to polecany tryb pracy, lepiej kup sobie dwa tanie routery lub dodatkową kartę usb do routera.

Dlaczego to nie jest polecany tryb pracy?
Mam R6220 i on odbiera internet na 5GHz, a nadaje w mojej podsieci na 2,4GHz i po kablu.

32

Zauważyłeś że piszesz o czymś innym? Ty zrobiłeś to na dwóch radiach. A ja o jednym radiu pracującym w trybie sta + ap. To nie jest dobre połączenie.

33

Cezary napisał/a:

Zauważyłeś że piszesz o czymś innym? Ty zrobiłeś to na dwóch radiach. A ja o jednym radiu pracującym w trybie sta + ap. To nie jest dobre połączenie.

A to przepraszam, zresztą chciałem na jednym radiu ale to mi się nie udało. Więc od sąsiada kradnę na 5GHz, a sobie udostępniam na 2,4GHz wink