Odp: Linksys E1700 Bricked po złym upgrade cały czas dd wrt
No ale to ty wiesz jak u ciebie wygląda sieć...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Linksys E1700 Bricked po złym upgrade cały czas dd wrt
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No ale to ty wiesz jak u ciebie wygląda sieć...
Mniej wiecej. Napisz proszę czy można ustawić dhcp dla lanu w open wrt? Mogę zapodać logi albo skany z puttiego jeśli potrzebujesz.
Można. Zamiast proto static zrób proto dhcp. Tylko że jak nie dostanie adresu z jakiegoś powodu to się w życiu do routera nie dostaniesz. No i pozbywasz się natu, a chyba nie oto chodziło.
Masz rację nie do końca o to. Właśnie próbuję ustawić dhcp ale bez skutku, mógłbyś nakierować jakie polecenia użyć? A Ty co byś zrobił tak w ogóle na moim miejscu został przy dd wrt? Czy wojował dalej z Open wrt? A może oryginalny firmware linksysa w końcu całkiem niezły był. Chciałbym w przyszłości może jakiś VPN zrobić albo radiusa zabezpieczenie. Dlatego open wrt chyba było by najlepsze ale jak nie potrafię skonfigurować, już sam niewiem które zostawić?
Napisałem ci co zrobić - zmień proto w sekcji lan. I oczywiście kabel z internetem do lanu a nie do wanu w takim przypadku.
Czy wtedy będę miał możliwość wejścia do routera przez Gui, konfigurowania go? Wiesz tak szczerze pisząc to średnio mi się ten mój pomysł podoba z dhcp, jak mi wyjaśniłeś. Może jest inna droga jakoś wszędzie poprzydzielać adresy ip ręcznie, prawidłowo dla lanu wifi itp?
Jak dostanie adres to się do niego na tym adresie dostaniesz. Coś za bardzo kombinujesz z tymi adresami.
Niestety chyba nie dostaje ponieważ jak ustawiam dhcp w proto na lanie, nie mogę się dostać. Podłączony jest tylko kablem z laptopa.
To niby skąd ma dostać adres jak nie ma żadnego serwera z dhcp? Pomyśl...
Racja mój błąd, zaczynam już nie myśleć faktycznie. Podpiąłem się do lana, drugim portem do laptopa i śmiga. Nawet połączyłem się z WiFi. Tylko, że piszesz, że w ten sposób stracę NAT'a. Czy będę mniej bezpieczny w siec bez NAT'a? Wiesz chyba przyznaję Ci rację po raz kolejny za bardzo się tym przejmuję.
To nie jest kwestia bezpieczeństwa tylko architektury sieci. Na razie zrobiłeś z routera głupiego ap - robi za konwertera medium z kabla na wifi i nic więcej.
Nie do końca działa niestety ponieważ łączy z WiFi w telefonie i na lapku ale nie ma internetu przez WiFi w urządzeniach, mogłem sprawdzić zanim nabazgrolę, że działa. Chyba sobie odpuszczę open wrt na tym routerze. Ewentualnie może miałbyś jeszcze jakiś pomysł?
Kup normalny router ![]()
Zastanawiałem się również nad tą opcją.Co byś polecił pod Open WRT?
Czytaj: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=12006
Dzięki za link, coś na pewno wybiorę jeśli będę kupował. A ten router zostanie na oryginalnym firmware. Jakoś nie lubię dd-wrt.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Linksys E1700 Bricked po złym upgrade cały czas dd wrt
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc