Odp: jakaś alternatywa dla rsget.pl?
no i teraz może będę bardziej wiarygodniejszy
prawdopodobnie tak jak napisał Cezary rsget korzysta ze zbyt starych bibliotek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → jakaś alternatywa dla rsget.pl?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no i teraz może będę bardziej wiarygodniejszy
prawdopodobnie tak jak napisał Cezary rsget korzysta ze zbyt starych bibliotek
Nie wiem co kombinujecie, ale wszystko działa zgodnie z instrukcją. Dodajcie sobie nowe repo:
echo "src/gz rc5 http://downloads.openwrt.org/snapshots/backfire/10.03.1-RC5-testing/ar71xx/packages/" > /etc/opkg.confi zainstalujcie jeszcze raz pakietu. rc4 stare jest...
Są jakieś ubogie wersje. Dzisiaj instalowałem mpd, zainstalowało wszystkie zależności i się burzyło o libintl. opkg install libintl i... jest w najnowszej wersji. Zaglądam do /usr/lib i pustka. opkg list | grep libintl pokazuje libintl, libintl w znacząco innej wersji (0.17 vs 2.0) i libintl-full. Zainstalowałem full, to o libcurl.so.x się dopominało. Trzeba było zrobić linka symbolicznego.
Bo użyłeś pakietów nowszych (np systemu ode mnie) i starych z rc4 kompilowanych ze starym pakietem libintl/libiconv.
Stare pakiety są linkowane z tymi bibliotekami, nowe buildy nie o ile specjalnie się tego nie zaznaczy. A libintl w systemie to tylko zaślepka żeby innym pakietom w zależnościach dogodzić.
Witam, udało mi się zainstalować i uruchomić rsget'a dzieki nowym paczkom z rc5, przez konsole rsget działa, natomiast przez WWW nie chce się odpalić, co może być przyczyną??
Pliku konfiguracyjnego nie widzi. Bo zmiennej HOME nie ustawiłeś.
a gdzie ustawić zmienna HOME nie moge jej w pliku konfiguracyjnym znaleść
Nie w pliku konfiguracyjnym. Przeczytaj opis rsget u mnie na eko.one.pl
export HOME=/sciezka do rsget <--
tam mam wpisac sciezke??
w której sekcji wpisać , polecenia by screen z rsgetem uruchamial sie wraz z startem, czy po restarcie systemu ??
i czy
export HOME=/sciezka do rsget
tez musi być??
export HOME=/root
Katalog domowy użytkownika na którym uruchamiasz rsget, po to żeby wiedział gdzie config szukać. Przed uruchomieniem rsget.
W/w linie można dopisać do pliku /etc/rc.local, dzięki czemu rsget powinien uruchamiać się wraz ze startem systemu. W niektórych przypadkach przed uruchomieniem należy dodać jeszcze polecenie
w której sekcji /etc/rc.local wpisac to??
a ale moj konfig nie jest w katalogu root tylko /mnt/..../rsget
A ma być w $HOME/.rsget.pl/config. Readme przeczytaj.
czyli rsgeta nie można zainstalować tam gdzie się chce i plików konfiguracyjnych nie można mieć gdzie się chce??
Możesz
. Tylko HOME masz ustawić tak żeby do konfiga się dostać...
a w tym /etc/r.local gdzie mam wstawic polecenia do uruchomienia rsgeta??
przed linią exit 0
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → jakaś alternatywa dla rsget.pl?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc