Temat: Wordpress i gargoyle

Może  nie będzie ten wątek traktował bezpośrednio o routerach ale zgrzeszę. NAS qnap, router WNDR 4300 z najnowszym gargoyle, WAN na E3372, publiczne zmienne IP, DDNS od Qnapcloud. Postawiony Wordpress na qnap'ie, strona wordpresa dostepna z WAN, natomiast po wybraniu adresu xxxxx.myqnapcloud.com z dowolnego urządzenia w sieci LAN przekierowuje mnie na stronę modemu LTE. Ma ktoś pomysł jak uzyskać dostęp do strony wordpressa z sieci lokalnej? Zależnie od konfiguracji mogę mieć dostep z LAN lub WAN, ale nigdy z obu......

2

Odp: Wordpress i gargoyle

Przecież możesz wpisać wewnętrzne IP w LAN i to zadziała.

3

Nie bardzo, w tabeli mysql dla wordpress'a wpisane  mam albo 192.168.1.8/wordpress/ i wtedy dostęp z LAN, albo xxxxx.myqnapcloud.com i dostęp z WAN. Jak mieć oba?

4 (edytowany przez mar_w 2018-12-29 20:55:53)

moim zdaniem ten DDNS od Qnapcloud powinien być skonfigurowany na routerze.
lub wykup sobie inny DDNS, który wspiera Gargoyle i odwołuj się przez ten inny serwer ddns.
skąd router ma wiedzieć że jakieś urządzenie w sieci ma zrobiony "tajny kanał" dostępowy smile

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

5 (edytowany przez 9tysiecy 2018-12-29 20:59:03)

To jest pewnie kwestia NAT Loopback w modemie. Przecież DDNS to tylko domena która kieruje pod IP WAN modemu i nie ma znaczenia czy jest na routerze, nasie czy czymkolwiek.

6

Mam wrażenie że  to modem przechwytuje komunikację, mimo że router jest w strefie zdemilitaryzowanej. Ddns nie ma nic do gadania. Ale jak przekierować  xxxxx.myqnapcloud.com w lan na adres nas'a?

7

Ale jest przekierowanie tylko nie działa z wewnątrz sieci bo HiLink to router który tego nie ogarnia. Słabym obejściem może jest wpisanie do /etc/hosts 192.168.1.8 xxxxxx.myqnapcloud.com

8

... lub przerobienie Hilinka na zwykły modem i wtedy Publiczny IP będzie na WAN-ie routera itd itd...

* DVBT2 - T230C *

9

Hilink na maszcie, wolałbym operacje na routerze.W ostateczności hot-spot z telefonu....

10

hot-spot z telefonu być może nic ci nie da. Bo jeśli WAN będzie po wifi to dostaniesz IP na WAN z sieci lokalnej np 192.168.43.100 i będzie podobnie jak z Hilinka.
Chyba że telefon potrafi pracować w trybie modemu.

* DVBT2 - T230C *

11

Miałem na myśli połączenie laptopa do netu telefonem aby zarządzać WordPress'em.