1

Temat: Xiaomi Mi WiFi Nano - ktoś, coś ...

Czy ktoś może ma taki router? Czy anteny PCB rzeczywiście robią takie cuda z zasięgiem jak się chwali Xiaomi? I pytanie pomocnicze te routery pokazały się bodaj w połowie 2015 i już ich nie ma... nikt ich nie chciał bo brzydkie czy miały jakiś feler?

"Help me Obi-Wan Kenobi. You’re my only hope. " wink

2

Odp: Xiaomi Mi WiFi Nano - ktoś, coś ...

Bo były prymitywne i nic sobą szczególnego nie reprezentowały?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Technicznie nie jestem ich w stanie ocenić, stąd pytałem. Zwróciłem na nie uwagę szukając czegoś małego jako bridge do mojej sieci. Wyglądają ładnie i mi się podobają, do tego mają zewnętrzne anteny, a mnie jakoś nie do końca przekonuje, że wewnętrzna antena jest lepsza albo przynajmniej tak samo dobra jak ta zewnętrzna (szczególnie w tanim sprzęcie).

Tak czy siak z wyjątkiem jednej aukcji na A. nie znalazłem gdzie to kupić... Masz może jakiś pomysł, bo na razie używam WD N600...

4

Pomysł na co? Jak cie się podoba to kupuj (lub np. w chinach), jak nie to szukaj innego sprzętu.

5

na nieduży router który będzie dobrze działał jako bridge przez dwie betonowe ściany smile

6

Jasne, mikrofalówkę kup od razu smile Kup ubiquiti nano/loco.

7

myślałem przez chwilę o odpowiedniej przeróbce tej co mam w kuchni, a nie używam wink Tym ubiquiti się przyjżę, dzięki.