1

Temat: Jaki macie hub ?

Chciałem zapytać jakie hub aktywne macie do swoich routerków ?
Bo przetestowałem już 4 i żaden nie wytrzymuje presji dysku, modemu i pendriva..  a chciałbym kupić w końcu coś co ktoś już przetestował i wie że bedzie ok.
Więc co polecacie ?

2 (edytowany przez kabal 2011-05-04 20:48:21)

Odp: Jaki macie hub ?

mayka napisał/a:

Chciałem zapytać jakie hub aktywne macie do swoich routerków ?
Bo przetestowałem już 4 i żaden nie wytrzymuje presji dysku, modemu i pendriva..  a chciałbym kupić w końcu coś co ktoś już przetestował i wie że bedzie ok.
Więc co polecacie ?

Mam coś takiego: http://www.proline.pl/?prodid=PENTAGRAM+USB+HUB+4P

Jak na razie działa OK - nie miałem z nim nigdy problemów. Max miałem podłączone na raz 2 pendrive'y  oraz starej generacji dysk 2,5' ATA w kieszeni bez zasilania który pobierał dużo prądu.
Szkoda że już niedostępny bo kupiłbym drugi taki sam.

Netgear R7800 # Netgear WNDR3800 # TP-Link TL-WR1043ND v4 # TP-Link TL-WR1043ND v1 # Synology DS920+

3

No właśnie te stare huby były chyba robione z wieksza starannością bo teraz mam wrażenie że środek ten sam a opakowanie inne - wszystko szit..

4

Czy ktoś sie podzieli jeszcze ?

5

Bo to duzo zalezy na jakim chipie jest hub. Ja swojego kupilem z 1,5 roku temu i nie mialem z nim problemow,byl uzywany zawsze na linuxie w tunerze teraz go wlozylem do routera. Ja go mam podlaczonego bez zasilania, podpiety pendrive, 2 czytniki kart oraz dysk 2,5 cala do ktorego podlaczylem osobne zasilanie.

6

Ja używam jakiegoś taniego za 5 zł huba - niebieska "gwiazda". Nigdy nie podłączałem do niego zasilania zasilania. Dużym problemem w nim był kabel o bardzo słabych parametrach. Najprostszym rozwiązaniem było ucięcie go zaraz za wtyczką i przylutowanie na krótko. Wisi na nim karta muzyczna, klawiatura, pilot i pendrive.

7

ja ostatnio kupiłem na allegro coś takiego:
HUB USB 2.0 7 PORTÓW 480Mb/s Zasilacz 3A 3000mA
Podłączony mam do niego na razie dysk WDC 2.5". Nie testowałem jeszcze tego zestawu podczas dużego obciążenia dysku.

Pozdrawiam
Grzegorz Chmiel
Linksys WRT1200AC

8

Ja mam taki
http://allegro.pl/i1501035443.html
Zasilacz 3A

Modem: Huawei HG8245Q2  (Servire.net)
Router: Xiaomi AX3000T,          Soft: OpenWrt 24.10-SNAPSHOT r29077-f415748