Temat: Tworzenie Torrentów, transmission

Witam, mam małe pytanie czy da się stworzyć torrenta przez transmissiona wgranego do OPENWRT?

Coś czytałem , że da się wyklikać poleceniami stworzenie torrenta, niestety nigdzie takich poleceń nie mogę znaleść.

Chodzi mi również o zdalne tworzenie, ale to chyba już nie będzie problemem po zalogowaniu sie przez ssh zdalnie do routera

2

Odp: Tworzenie Torrentów, transmission

zainstaluj transmission-cli, tam masz transmission-create do robienia torrentów.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

zainstalowałem, jest do tego jakieś gui?? jak sie to włącza?? Jakieś komendy??

4

Gui nie ma. A zajrzałeś na stronę projektu? uruchomiłeś żeby zobaczyć co wypisze?

5

Zajrzałem, ale tam nic nie znalazłem, może jestem ślepy yikes Po komendzie widze że wszystko z poleceń trzeba wyklikać. Rozumiem że nic innego nie ma?? Myślę , że sobie poradze w razie czego będę dalej pytał smile

6

W transmission nie.

7

a jeszcze pytanie mam odnosnie transmission. Przy stworzeniu konfiguracji transmission pojawiaja sie tam 3 pliki z rozszerzeniem .json

jeden stats - statystyki pobrania
dht - to tez wiem od czego
natomiast settings, sa tam wszystkie ustwienia Transsmision, lecz nie da sie ich zmienic, chciałem tam wyłączyc dht lecz nie da sie i pare innych rzeczy jak to zrobic??

8

W /etc/config/transmission to jest, tu zmieniaj, bo plik konfiguracyjny z niego się robi.