Temat: Xiaomi 3G - uszkodzony bootloader - SPI?

Dzień dobry, to mój pierwszy post. smile

Niestety piszę w przykrej sprawie - ucegliłem pierwszy raz w życiu router.

Nowiutkie Xiaomi 3G. Stało się to podczas wgrywania Padavana poprzez skrypt Prometheus.
Router po restarcie uruchamiał się z oryginalnym firmware. Znalazłem w internecie instrukcję gdzie wybieranym modelem był bodajże "MIR-R3" i niestety po tym już nie wstał. Nadpisało breeda i tyle.

Nie zapala się dioda, usb nie wstaje tak samo jak i UART.

Znalazłem na rosyjskim forum metodę na instalację kości pamięci SPI. Chciałbym dopytać się czy po uruchomieniu z kości SPI  istnieje możliwość przywrócenia oprogramowania na fabryczną kość pamięci?

z góry dziękuję za odzew.

Pozdrawiam.

2

Odp: Xiaomi 3G - uszkodzony bootloader - SPI?

Jak zaprogramujesz kość programatorem, wlutujesz ją to masz działający router. A co konkretnie wgrasz to już od Ciebie zależy.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Zdaję sobie z tego sprawę, natomiast fabryczna kość ma 128MB pojemości, dlatego chciałbym ją ostatecznie przywrócić do życia.

4

Chciałbym nieśmiało podbić.
Czy ktoś zna jakikolwiek sposób na przywrócenie bootloadera do oryginalnej kości?

Oczywiście poza wylutowaniem i użyciem programatora. wink

5

Dla tego konkretnego modelu - nie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

bootloader nie jest nadpisywany przez skrypt . Wiec raczej zyje.
Problemem jest ze router ma wbudowane recovery (dual image) i probuje bootowac ze starego obrazu zamiast padavan
Idac na skroty .rozkrec router podepnij kabelek szeregowy  . wrzuc breed bootloader . Z Breed flashuj padavana .