Temat: RT-N18U
CZeść
Czy Cezary masz w swoich zasobach wsparcie firmware dla rutera ASUS RT-N18U?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → RT-N18U
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
CZeść
Czy Cezary masz w swoich zasobach wsparcie firmware dla rutera ASUS RT-N18U?
Nie, to jest broadcom, więc pod openwrt będziesz miał problemy z wifi. Tomato jak już zainstaluj.
OK dzięki robię właśnie przymiarkę pod nowy ruter ze wsparciem openwrt/lede tak do 300pln z portami USB
Potwierdzam, na tym routerze nie działa radio. Choć openwrt śmiga aż miło. Zastanawiam się czy nie można użyć karty wifi np. na usb... ktoś mam może doświadczenie z taką konfiguracją?
Możesz użyć. Po prostu podłączasz, instalujesz sterowniki, reboot i w konfigu znajdziesz nową sekcję związaną z nowym radiem.
Potwierdzam, na tym routerze nie działa radio. Choć openwrt śmiga aż miło. Zastanawiam się czy nie można użyć karty wifi np. na usb... ktoś mam może doświadczenie z taką konfiguracją?
To już chyba lepiej sprzedać i kupić w pełni wspierany.
Trochę szkoda: 256 MB Ram, 128 MB flash, cpu 800 MHz... zastanawiam się nad Archer C7 ale troszkę słabszy a wifi potrzeba tylko okazjonalnie. Wiec potestuje jeszcze z zewnętrzną kartą.
Ja właśnie zrezygnowałem z asusa i zamówiłem C7 bo WiFi musi być a nie chcę wchodzić w dodatkowe koszty kart wif etc
przyznam że konfiguracja RT18U kusi..no cóż ale funkcjonalność przemawia za C7
Jutro mam dostać z morele.net 326 z przesyłką tylko nikt nie był wstanie w sklepie powiedzieć mi jaką wersję dostanę bo są V1,V2,V3,V4,V5 a rozbija się o ilość portów USB i taktowanie procesora/ilość flash i ram
Właśnie sprawdziłem kartę d-link’a na usb. Wszystko śmiga. @Cezary jesteś wielki!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → RT-N18U
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc