1

Temat: OpenWRT = Gargoyle ??

Mam pytanie odnośnie tego czym tak naprawdę jest Gargoyle? To odmiana oprogramowania ? Czy samo GUI do OpenWRT bo szukam szukam i nie mogę znaleźć jak by ktoś mogł mi naświetlić temat.

I przy okazji pytanie jeszcze o wyłączanie zasilania na porcie USB routera, czy w momencie wydania komendy o wyłączeniu zasilania sam port działa ? Chodzi mi o to że dysk ma swoje zasilanie i teoretycznie mu nie potrzebne żadne inne ale czy router w momencie wyłączenia zasilania wyłącza port czy tylko "nie daje zasilania" 5V ?

2

Odp: OpenWRT = Gargoyle ??

Gargoyle to firmware gdzie podstawa jest OpenWrt Backfire. Autor projektu dodał od siebie GUI oraz QOS, USB-Storage.

Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl/blog - Blog

3

O jakim routerze piszesz? mr3420?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4 (edytowany przez mayka 2011-05-02 12:41:51)

Tak dokładnie

Bo w dalszym ciągu mam problem z hubem który rozłącza mi połączenie.. i chciałem sprawdzić czy ten cały garygoyle może cos pomoc..

5

Gargoyle ma pod spodem openwrt. Zmień hub, ostatnio jakaś plaga jest z nimi.

6

No własnie to już 4.. Masz może jakiś sprawdzony ?

7 (edytowany przez mark3k 2011-05-02 18:34:39)

Witam.
Pytanie do Cezarego.
Jest szansa na firmware z gargoyle-PL z nowym OpenWrt Backfire, a jeśli tak to może jakiś +/- termin publikacji gotowca.
Pozdrawiam
Marek

Ps: router WR1043ND

NETGEAR R6220 + TL-WR1043ND + radio USB + słuchawki bezprzewodowe SONY + HDD-USB (NAS)

8

Eryk naprawia powoli różne rzeczy w repo. Skompilować mogę nowe, ale musicie uważać bo coś może się krzaczyć.

9

W takim razie poczekam na stabilne.
Dzięki za info.

NETGEAR R6220 + TL-WR1043ND + radio USB + słuchawki bezprzewodowe SONY + HDD-USB (NAS)