1 (edytowany przez DuGi 2011-04-29 15:15:17)

Temat: TL-WR1043ND padł po Gargoyle?

Witam

czy jest możliwe uszkodzenie routera poprzez wgranie Gargoyle? wrzuciłem najnowszą wersję ale cięło mi wi-fi pomimo różncyh prób konfiguracji więc wróciłem do oryginalnego oprogramowania. (wcześniej działał rok bezbłędnie)  i pojawił się problem - po paru godzinach "pada" wi-fi - urządzenia tracą połączenie z internetem (po kablu jest ok) albo połączenie jest kiepskie pomimo maksymalnego sygnału (przerywa, pingi po 500-1000ms). reboot programowy nie pomaga ale po odłączeniu zasilania przez parę godzin znów działa poprawnie. podczas flashowania wszystko było ok. co się mogło stać?

pozdrawiam

2

Odp: TL-WR1043ND padł po Gargoyle?

Jeżeli po paru godzinach działa to by znaczyło że radio fizycznie pada. To że wgrałeś gargoyle to mógł być akurat przypadek i zbieg czasu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

dziwne. cóź, jak się będzie powtarzać to odsyłam do serwisu.

4

Witam.
Podepne się pod wątek bo mam podobny problem.
Używam tego rutera od roku i w zasadzie nie miałem nigdy problemów. Chciałem kiedyś uruchomić sambę więc zainstalowałem open wrt. Niestety jestem totalnym beztalenciem jeśli chodzi o Linuxa i sieci więc nie dałem rady i przywróciłem do oryginalnego softu. Od tamtej pory wszystko działało bez problemu. Wczoraj zainstalowałem Gargoyle pl myśląc że z gui będzie łatwiej postawić sambę ale niestety ruter nie przekazuje dostępu do internetu. Wszystko skonfigurowałem jak zawsze ale niestety nie działało. Po godzinie poddałem się i przywróciłem oryginalny soft i tu zdziwienie. Dalej nic nie działa. Pytanie. czy Gargoyle wprowadza gdzieś jakieś ustawienia których nie kasuje wgranie oryginalnego softu?

5

Żadnych. Tym bardziej że nawet nie ma takiego miejsca, gdzie ustawienia miały by być przechowywane (pojęcie nvram jak w broadcomach tu nie istnieje)

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.