Odp: Witam - kilka pytań początkującego
Można mieć kilka domen na jednym koncie NO-IP.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Witam - kilka pytań początkującego
Strony Poprzednia 1 … 43 44 45 46 47 … 57 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Można mieć kilka domen na jednym koncie NO-IP.
Wyłącz ddns w domu. I zobacz czy będzie się zmieniał adres na działce. Jeżeli tak to albo usługa ddns jest zepsuta i aktualizuje wszystko na koncie albo jak pisałem masz coś co aktualizuje obie domeny.
Jak na razie nie ma mnie w domu. Ale zauwazylem ze adres domeny domowej sie zawsz zmienia na adres domeny dzialki
A nie masz jakiegoś błędu w tym linku do aktualizacji z DDNS z domu. Może np. pominąłeś początek domeny dla domu i aktualizuje sobie całość.
Nie mam żadnego błędu. Zauważyłem że co jakiś czas domena domowa poprawnie dostaje adres IP z sieci domowej i wówczas mogę zdalnie się dostać do routera i działa WOL i ftp. Po chwili znowu na domenie domowej jest adres IP z działki żeby po jakimś czasie znowu być adresem domowym i tak w kółko.
Może to oznaczać, że maja błąd po stronie serwera. Chociaż może to być problem samego klienta DDNS. Nie wiem. Potestuj na innych klientach, może na komputerze i zobacz czy tak samo się ip aktualizuje.
No właśnie tak się zastanawiam czy to nie wina No-IP bo dziś od ok. godziny 06:30 do 08:00 wysyłam pinga z pracy do domeny domowej i nie zrywa nic cały czas jest odpowiedź.
Jednak nie działa okazuje się że ping działa ale domena ddns już nie. Nie można połączyć poprzez ddns z routerem. Poprzez IP można się połączyć.
Na daną chwilę poradziłem sobie zmieniając nazwę domeny domowej.
Cześć, powiedzcie mi jak skonfigurować WDR3500 jako nadajnik sieci WiFi (dostawca Toya).
Wgrałem LEDE, ale nie wiem jak się na niego zalogować , jest podłączony kablem do routera dostawcy internetu (gniazdo
Tu masz wszystkie dane i generalnie:
http://eko.one.pl/?p=lede#dalszakonfiguracja
Upewnij się że na wanie nie masz 192.168.1.x.
Mam pytanie dotyczące Harmonogramu Wi-Fi.
Czy, jak WiFi będzie wyłączone od strony software, a pilnie będę potrzebował go włączyć.
Czy jest możliwość np jakimś przyciskiem włączyć WiFi ?
Mam WDR3600.
Tak, wdr ma przycisk reset/wps więc np. https://eko.one.pl/?p=openwrt-button#ba … ripniejsze tylko odpowiednio to zrób żeby nie zadziałał jako reset.
To jest super opcja ![]()
w etc/config/system
znalazłem coś takiego:
config button 'wps_button'
option button 'wps'
option action 'released'
option handler 'logger reboot ; /sbin/wifionoff ;'
option min '0'
option max '2'
config button 'rfkill_button'
option button 'rfkill'
option action 'released'
option min '0'
option max '2'
config button 'btn2_button'
option button 'BTN_2'
option action 'released'
option min '0'
option max '2'
config button 'reboot_button'
option button 'reset'
option action 'released'
option handler 'logger reboot ; /usr/lib/gargoyle/reboot.sh ;'
option min '3'
option max '10'
config button 'reset_button'
option button 'reset'
option action 'released'
option handler 'logger restore defaults ; /sbin/firstboot -y; reboot ;'
option min '11'
option max '90'Idelanie by było wkorzystać do tego celu przełącznik WiFi ON/OFF ale w opisie było że hotplugin tego przycisku nie obsługuje ![]()
Jak zatem przerobić to powyższe aby czegoś nie skopać ?
Jak używasz gargoyle to przecież ma to zrobione - przycisk (nie przełącznik!) działa jako wps, a pod wps masz własnie włacz/wyłącz radia zrobione. Tak jest domyślnie w moim gargoyle.
Przetestowane, działa jak należy ![]()
Dziękuje !
Netgear WNDR4300, które lepsze i czym się różną tak dla laika
LEDE 17.01
OpenWrt 18.06
Oczywiści z GUI Luci
OpenWrt, bo nowsze.
To będzie ok ? http://dl.eko.one.pl/luci/openwrt-18.06 … actory.img
Przez tftp, tak.
A jakbym chciał bezpośrednio poprzez GUI oryginalne czy jest taka możliwość ?
Nawet nie wiem czy wejdzie. Spróbować możesz, jak się nie da to zawsze przez tftp możesz.
To nie ma co za dużo kombinować. Jakbyś mógł podać link do procedury wgrania poprzez tftp byłbym wdzięczny.
Widzisz, podobno się da. Czytaj: https://wiki.openwrt.org/toh/netgear/wn … stallation
No dało się poprzez GUI, będzie trzeba się pobawić w ustawienia. Czy DLNA jest standartowo wgrane bo nie widzę ?
Nie, nie jest. To nie jest pakiet pierwszej potrzeby ![]()
Strony Poprzednia 1 … 43 44 45 46 47 … 57 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Witam - kilka pytań początkującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc