Temat: mr3420 uszkodzony, grzeje się

Witam,
Posiadam router tl-mr3420, po włączeniu zapala wszystkie diody ale na stałe świeci sie tylko dioda power i nagrzewa się procesor.
Kiedyś jeszcze się resetował, tzn sekwencyjnie zapalały się wszystkie diody, ale próbowałem coś z nim robić przez serial i teraz jest jw.
Widzi ktoś jakiś sens dalszej zabawy w reanimacje? Może wymiana kości pamięci? posiadam kość winbond 25q128fvsg, mogę ją zaprogramować i wlutować, ale niestety nie posiadam obecnych partycji urządzenia.

2

Odp: mr3420 uszkodzony, grzeje się

IMO nie. Jak procek się nagrzewa (bardzo) to masz jeszcze problem z torem zasilania/prockiem. Biorąc pod uwagę cenę tych sprzętów to raczej nie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Co znaczy że się nagrzewa, jaka temp czy jest na nim radiator czy są jakieś inne objawy złego działania routera

4

Podepnę się jakoś do tej pory nie zauważyłem tego więc się spytam. Ostatnio jakoś spojrzałem na konfigurację a tam opcja Most bezprzewodowy/przekaźnik jest szara nie aktywna nie mogę na nią kliknąć czy w Gargoyle 1.6.2.2 na tym modelu MR3420 V2 jest to dostępne jak tak to co może być z tym moim modelem
https://images91.fotosik.pl/35/bc6580497471f81f.png

5

Z Twoim modelem jest wszystko w porządku, natomiast Ty... nie czytasz co oprogramowanie ma a czego nie. Moja wersja Gargoyle 1.6.2.2 nie ma opcji mostu z racji braku miejsca we flash.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

OK, dzięki za odp właśnie mnie to zdziwiło bo inny sprzęt na tej wersji to posiada ale fakt on ma więcej flash. Dzięki tongue