Temat: Praca OPENWRT
Witam,
Czy byłby ktoś chętny na nawiązanie odpłatnej współpracy (najlepiej z okolic Wrocławia) przy projekcie opartym o OPENWRT?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → Praca OPENWRT
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Czy byłby ktoś chętny na nawiązanie odpłatnej współpracy (najlepiej z okolic Wrocławia) przy projekcie opartym o OPENWRT?
Nie ma chętnych?
Nie ma.
Jest tyle ciekawych komercyjnych rozwiązań do których dostajesz pełne wsparcie więc nie ma sensu pchać się w OpenSource, raczej nie będzie chętnych albo jacyś zapaleńcy, każdy profesjonalista poleci Ci rozwiązania komercyjne. W tym chętnie mogę pomóc, o ile chcesz.
Jest tyle ciekawych komercyjnych rozwiązań do których dostajesz pełne wsparcie więc nie ma sensu pchać się w OpenSource, raczej nie będzie chętnych albo jacyś zapaleńcy, każdy profesjonalista poleci Ci rozwiązania komercyjne. W tym chętnie mogę pomóc, o ile chcesz.
Zapomniałeś dodać, że bez Open Source to by tych rozwiązań komercyjnych nie było ![]()
Zapomniałeś dodać, że bez Open Source to by tych rozwiązań komercyjnych nie było
Ja w cale nie neguję Open Source bo sam z wielu rozwiązań korzystam. Tylko w firmie nie wyobrażam sobie stawiać routera na OpenWrt zwłaszcza jakbym miał komuś za wdrożenie zapłacić. Od tego są dużo lepsze rozwiązania komercyjne. Sieci wifi również wolę stawiać na komercyjnych rozwiązaniach które roaming wspierają za pomocą jednego kliknięcia. Zwłaszcza, że nie kosztuje to nie wiadomo ile. Sam byłem w szoku jak dostałem do testów system wifi TP-Linka, gdzie za 100zł dostajemy APka z N300 (niestety z interfejsem 100mbit) z roamingiem i zasilaniem przez PoE.
Ale wracając do tematu, jakbym miał zapłacić komuś za wdrożenie routera (czy to nawet kilku) opartego o OpenWrt wolałbym kupić najtańsze Fortigate, których cena z wdrożeniem będzie na pewno niższa niż koszt mojej pracy nad wdrożeniem Open Source
pepe2k napisał/a:Zapomniałeś dodać, że bez Open Source to by tych rozwiązań komercyjnych nie było
Ja w cale nie neguję Open Source bo sam z wielu rozwiązań korzystam. Tylko w firmie nie wyobrażam sobie stawiać routera na OpenWrt zwłaszcza jakbym miał komuś za wdrożenie zapłacić. Od tego są dużo lepsze rozwiązania komercyjne. Sieci wifi również wolę stawiać na komercyjnych rozwiązaniach które roaming wspierają za pomocą jednego kliknięcia. Zwłaszcza, że nie kosztuje to nie wiadomo ile. Sam byłem w szoku jak dostałem do testów system wifi TP-Linka, gdzie za 100zł dostajemy APka z N300 (niestety z interfejsem 100mbit) z roamingiem i zasilaniem przez PoE.
Ale wracając do tematu, jakbym miał zapłacić komuś za wdrożenie routera (czy to nawet kilku) opartego o OpenWrt wolałbym kupić najtańsze Fortigate, których cena z wdrożeniem będzie na pewno niższa niż koszt mojej pracy nad wdrożeniem Open Source
Większość tych rozwiązań bazuje na... OpenWrt
Popatrz sobie w SDK od MediaTeka, Qualcomma i Realteka. W środku siedzi OpenWrt. A w sprawie TP-Linka... w życiu nie postawiłbym na produkcji sprzęt z oprogramowaniem tak dziurawym i tak podatnym na różne ataki, nieważne jak łatwym w użyciu. Jak myślisz, kiedy (o ile w ogóle) komercyjne rozwiązania załatają np. to https://www.kb.cert.org/vuls/id/962459? OpenWrt jest już załatane...
Ogłoszenie dalej aktualne.
W naszym projekcie skupiamy się głównie na prostej automatyce dlatego korzystamy z urządzenia które posiada system OpenWrt i nadaje się do tego idealnie. Potrzebujemy kogoś kto pomoże nam przy konfiguracji sieci mesh oraz ustawieniem urządzeń tak aby poza komunikacją między samymi urządzeniami pozwalały one również na dostęp do internetu osobom znajdującym się w ich pobliżu.
To jest w dużym uproszczeniu. Więcej informacji dla zainteresowanych.
Ktoś chętny?
Ogłoszenie dalej aktualne.
W naszym projekcie skupiamy się głównie na prostej automatyce dlatego korzystamy z urządzenia które posiada system OpenWrt i nadaje się do tego idealnie. Potrzebujemy kogoś kto pomoże nam przy konfiguracji sieci mesh oraz ustawieniem urządzeń tak aby poza komunikacją między samymi urządzeniami pozwalały one również na dostęp do internetu osobom znajdującym się w ich pobliżu.
Ktoś chętny?
To może jeszcze podaj stawkę godzinową/budżet na projekt.
Zaoszczędzisz swój i innych czas na jałowe dyskusje.
johny1500 napisał/a:Ogłoszenie dalej aktualne.
Ktoś chętny?
Zaoszczędzisz swój i innych czas na jałowe dyskusje.
Wolelibyśmy aby każdy zainteresowany najpierw z nami porozmawiał i dopiero wtedy podał kwotę która będzie dla niego zadowalająca.
pepe2k napisał/a:johny1500 napisał/a:Ogłoszenie dalej aktualne.
Ktoś chętny?
Zaoszczędzisz swój i innych czas na jałowe dyskusje.Wolelibyśmy aby każdy zainteresowany najpierw z nami porozmawiał i dopiero wtedy podał kwotę która będzie dla niego zadowalająca.
Przecież rozmawiamy, to jaki budżet/stawka?
johny1500 napisał/a:pepe2k napisał/a:To może jeszcze podaj stawkę godzinową/budżet na projekt.
Zaoszczędzisz swój i innych czas na jałowe dyskusje.Wolelibyśmy aby każdy zainteresowany najpierw z nami porozmawiał i dopiero wtedy podał kwotę która będzie dla niego zadowalająca.
Przecież rozmawiamy, to jaki budżet/stawka?
Jak znajdzie się chętny to porozmawiamy osobiście i na pewno się dogadamy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → Praca OPENWRT
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc