Odp: TP-LINK TD-W8970-nowy soft
Podłącz normalny zasilacz do routera i zobacz czy masz coś na konsoli. Jeżeli nie to zamień miejscami rx i tx bo może podłączyłeś odwrotnie.
Tak właśnie mam podłączone, odpalam putty i nic nie wynika na terminalu
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-LINK TD-W8970-nowy soft
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Podłącz normalny zasilacz do routera i zobacz czy masz coś na konsoli. Jeżeli nie to zamień miejscami rx i tx bo może podłączyłeś odwrotnie.
Tak właśnie mam podłączone, odpalam putty i nic nie wynika na terminalu
Odłącz konwerter od routera, złącz rx z tx konwertera i zobacz czy to co wpiszesz widzisz na ekranie.
Odłącz konwerter od routera, złącz rx z tx konwertera i zobacz czy to co wpiszesz widzisz na ekranie.
Widzę, odłączyłem nie widzę ![]()
Jeszcze raz napisz - czy zrobiłeś tak jak napisałeś i widzisz to co wpisujesz?
Jeszcze raz napisz - czy zrobiłeś tak jak napisałeś i widzisz to co wpisujesz?
Zrobiłem tak jak piszesz tx do rx i widzę
Czyli konwerter masz dobry. Albo źle przylutowałeś piny/uszkodziłeś ścieżki podczas lutowania, albo źle podłączasz konwerter, albo masz uszkodzony uart w routerze. Dwie pierwsze rzeczy możesz sprawdzić kilka razy.
Czyli konwerter masz dobry. Albo źle przylutowałeś piny/uszkodziłeś ścieżki podczas lutowania, albo źle podłączasz konwerter, albo masz uszkodzony uart w routerze. Dwie pierwsze rzeczy możesz sprawdzić kilka razy.
Jak to najlepiej sprawdzić ?
Lupa i sprawdzasz czy wszystko jest dobrze. Miernik i sprawdzasz czy jest przejście pomiędzy ścieżką a goldpinem i czy nie zrobiłeś zwarcia pomiędzy.
Po przelutowaniu, odpalam putty jak wcześniej i wszystko mi się pojawia co się dzieje ale nie mogę nic wpisać, ani przerwać na początku????
Więc tym razem masz źle podłączoną linię rx routera.
Witam, po podłaczeniu routera do konsoli wszystko niby wyświetla poprawnie ... ale podczas próby wgrania image powtarza wgrywanie kilka razy ,i tak w nieskonczoność
obrazek w linku
https://i.imgur.com/3iYWnFe.png
Ne może się dostać do serwera, do 192.168.1.100. Albo tam nie masz serwera tftp albo jest blokowany przez antywirusa/firewalla.
Aktualną wersją jest 21.02-rc1, jeszcze ramu masz na to żeby tą wersję wgrać. Ale już na następne wydanie stabilne będziesz miał za słaby router.
Aktualną wersją jest 21.02-rc1, jeszcze ramu masz na to żeby tą wersję wgrać.
Myślałem, że już nic nowszego nie będzie, a tu niespodzianka.
Możesz powiedzieć który dokładnie obraz mam pobrać?
Ale już na następne wydanie stabilne będziesz miał za słaby router.
Nie ma chyba co płakać, router i tak dostał nowe życie (i to parę razy) przez alternatywne oprogramowanie. Router przeżył u mnie jak do tej pory: Neostradę ADSL do 10Mb/s, do 20Mb/s teraz VDSL do 80Mb/s, a niedługo będę jeszcze testował LTE ![]()
Mam w domu płytkę ITX Mitac PD12TI Atom D2500 Dual Core 1,86GHz + 2GB RAM, która leży i się kurzy to najwyżej przeznaczę ją na nowy router.
Jak to który? sysupgrade przeznaczony na ten router: https://downloads.openwrt.org/releases/ … pgrade.bin
@Cezary, ja po prostu szukałem obrazu na Twojej stronie ![]()
System nowy już mam, ale... jak ja mam teraz skonfigurować Neostradę? Wpisałem login i hasło, ale nie mam połączenia, brak internetu.
*Da się to jakoś wyklinać przez przeglądarkę?
A jak miałeś poprzednio skonfigurowane? Tak, masz tam przecież luci.
Ja nie buduję obrazów dla tej platformy. Nie używam ich.