Temat: TP LINK n600 (WDR 3600 v1.5) Losowe strony nie działają

Z 50 minut temu  dosłownie w sekundę przestała działac mi połowa stron w internecie.
Przykład: Nie załąduje mi się google,ale załaduje się bing; nie działa cdaction.pl , za to eurogamer.pl tak;nie działa yt,działa netflix itd.
Moja konfiguracja sprzętowa to TP-Link TL-WDR3600 v1 z zainstalowanym gargoyle 1.9.2.2 (r49483) z wpiętym modemem huawei e3372
Wszystko od bardzo długiego czasu działało całkiem dobrze,czasami (przeważnie raz w tygodniu) router ogólnie tracił połączenie z siecią (trzeba było wyciągnąć modem i włożyć go ponownie) ale takiego czegoś to jeszcze nie uświadczyłem.
Karta w modemie to PLAY internet na kartę.Mam drugą kartę w tej samej ofercie w telefonie i tam działą wszystko dobrze,jeśli korzystam z transferu danych,telefon podpięty do wi-fi również ma problem z ładowaniem w/w stron.
Resetowałem router do konfiguracji domyślnej,ale na nic to się zdało.Zmiana DNS też nie przynosi porządanych rezultatów.
Już nie mam pomysłów jak rozwiązać ten problem,proszę o pomoc.

2

Odp: TP LINK n600 (WDR 3600 v1.5) Losowe strony nie działają

Zapuść ping na google czyli
ping -t 8.8.8.8
i lukaj czy nie ma utraconych pakietów może siła sygnału słaba play

Ciągle pojawia się wiadomość request time out,spróbowałem pingować netflix i też pojawił się ten komunikat.
Różnica taka,że netflix mimo wszystko działa normalnie a google nie

4 (edytowany przez kiko80 2018-07-12 16:32:56)

W komputerze daj polecenie ipconfig /all i pokaż co wypluje

https://postimg.cc/image/6wt2cnc5z/

6

A jak z zasięgiem tego lte jak daleko od nadajnika jesteś i czy są przeszkody??
W jakiś konkretnie godzinach masz te problemy czy nie ma czas znaczenia

7

sprobuj przełożyć modem do laptopa - jezeli problemy bedą nadal wystepować  to  nawala modem  , jezeli problemów nie bedzie to wina  bedzie po stronie routera , jezeli  problem bedzie  po stronie routera  to  spróbuj moze przez jakiś aktywny hub go podłaczyć  wtedy  wyeliminujesz  jakieś  problemy pradowe usb    , tyle przychodzi mi do głowy   , faktycznie dziwne  te  losowe strony  ale  dobrze że przynajmniej Ci eko.one.pl  działa  big_smile

8

Może zmień sobie DNS na jakieś googlowskie itp a jak już masz to daj na domyślne.

9 (edytowany przez Vosly0 2018-07-13 13:42:24)

tptomek napisał/a:

Może zmień sobie DNS na jakieś googlowskie itp a jak już masz to daj na domyślne.

Nie ma sensu zmieniać DNS'y na Googlowskie, skoro nie może nawet pingować tych adresów. Najlepiej byłoby sprawdzić, czy chociaż odpowiadają: nslookup google.com 8.8.8.8 oraz nslookup google.com 8.8.4.4