Temat: Jaki router LTE pod Orange ? Co polecacie ?

Cześć,
Potrzebuję kupić dobry router LTE do pracy z kartą orange. Zasięg sieci w biurze zmierzony telefonem, jest całkiem ok. Prędkości dobre D:49MB/s U:5MB/s tak więc będzie ok. Urządzenie będzie wykorzystywane tylko z jednym komputerem, który będzie łączył się po VPN do zdalnego serwera. Który sprzęt polecacie ? Budżet tak do 500zł lecz wiadomo im taniej tym lepiej. Z góry dziękuję za sugestię.

2

Odp: Jaki router LTE pod Orange ? Co polecacie ?

Pod openwrt? Kup masz w sumie ograniczenie w postaci tplinków mr200/mr6400 lub dlinków 921 c1/c3.
Nie pod openwrt? To już zupełny ot, zobacz polecane sprzęty na forum bez-kabli.pl

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez Cultstyle 2018-07-04 09:00:43)

Nie, nie. Tutaj będzie OEM soft bez zabawy. Tak, masz rację, że OT, lecz nikt lepiej od Was mi nie powie co jest dobre smile

4

Więc jak pisałem - złe forum wybrałeś sobie na pytanie. Zobacz bez-kabli.pl

5

Jaki budżet? I czemu Orange, masz jakiś abonament?

6

Ja mam na dzień dzisiejszy router TL-WR1043ND V2 (gargoyle) + modem E3372 (Software:22.286.53.01.161 Web UI:17.100.11.00.03-Mod1.0) i daje całkiem fajne wyniki prawie 60Mb/s mam też Huawei E5186 ale muszę zmienić firmware dam znać co i jak ale nie wiem kiedy dokładnie się za to zabiorę.

7

Witam.
A co sądzicie o RouterBoard wAP LTE kit (RBwAPR-2nD&R11e-LTE) ? Spełnia wymagania kolegi Cultstyle no i pracuje pod openwrt .
Pozdrawiam.

8

Sieć ethernet ma tylko 100Mbps jak by coś. Tylko że przedmówca nie chciał openwrt, więc panowie - całkowicie to OT. Nie kontynuujcie tego wątku.

9 (edytowany przez intruder 2018-07-05 05:50:03)

Huawei B315 bez agregacji, Huawei B525 lub E5186 2CA, Huawei B715 3CA.