Temat: Brak plików systemowych MiFi

witam,

chciałem wrócić do OpenWRT z MiFi, bo MiFi nie spełniało moich oczekiwań, w panelu nie było możliwości wgrania systemu, to postanowiłem wgrać przez komendę sysupgrade, niestety nie wystarczyło miejsca i postanowiłem usunąć pliki, najpierw folder www, a potem inne (systemowe), wiem, głupota co zrobiłem, routera nie może Windows zidentyfikować, nie mogę wejść przez SSH, ale tryb failsafe działa, resetowałem router do ustawień fabrycznych, ale to nic nie dało, jak chciałem wrzucić ponownie pliki to cały czas pisze, że jestem w trybie "tylko do odczytu", a jak wpisuje mount_root w failsafe to wypluwa mi to:
"jffs2 not ready yet, using temporary tmpfs overlay"

Model routera: MR3220v2

Router to już raczej trup czy się da go jeszcze uratować bez potrzeby bezpośredniego wgrywania systemu do kości flash?

ZTE MF28D 4G LTE + TP-link MR3220v2 + OpenWRT CC + Orange LTE 115GB

Bloger. Radioamator. Linuxiarz.

2

Odp: Brak plików systemowych MiFi

Wgrywasz do /tmp, nie do /root  czy innego katalogu. Tam ci starczy miejsca.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

@Cezary jak zawsze pomocny smile

Jeszcze mam pytanko żeby tp-linka użyć jako apka Wifi i mieć adresację IP z routera nadrzędnego to wystarczy wyłączyć DHCP tylko? Czy coś jeszcze?

4

Jeżeli chcesz zrobić głupiego ap to tak, wyłączyć serwer dhcp i ustawić adres ip na lanie z tej samej puli co ma daje router nadrzędny. I podłączyć go kablem do lan

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

ok, dziękuję, miłego dnia wink