Odp: TD-W8980 uszkodzony
A gdybym chciał powrocic do oryginalnego softu to jak to zrobic bo znalazłem twoja porade do innego sprzetu Tplinka
Wrzucasz do /tmp, robisz sysupgrade -n /tmp/nazwa-tego-pliku (koniecznie -n!) i to wszystko.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TD-W8980 uszkodzony
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A gdybym chciał powrocic do oryginalnego softu to jak to zrobic bo znalazłem twoja porade do innego sprzetu Tplinka
Wrzucasz do /tmp, robisz sysupgrade -n /tmp/nazwa-tego-pliku (koniecznie -n!) i to wszystko.
Przy powrocie trzeba FW bez bootloadera. Ale nie warto wracać ![]()
A jaki jest aktualny soft do tego sprzetu alternatywny
Jest LEDE ale Cezary go nie skompilował. Ogólnie to co wgrałeś jest dobre.
Mzslisy ye ta akurat wersja cyz jest cos nowsyego co warto wgrac bo ja wrzucilem to
openwrt-lantiq-xrx200-TDW8970-sysupgrade.image
A masz GUI? Bo jak wgrałeś to co wyżej to nie powinno być domyślnie GUI.
Mam dostep do GUI ymieniem naywe z
luci-15.05-lantiq-xrx200-TDW8980-sysupgrade.image
To dobrze. To jest dobry soft. Nie ma co kombinować.
Jak ustawić aby jeden z portow LAN był WAN bo nie znam Openwrt
https://eko.one.pl/?p=openwrt-vlan#wydzielenieportu
Do plików dostaniesz sie programem WinSCP. poczytaj FAQ na górze jak nie wiesz o co chodzi.
Internet działa udało sie przerobic jeden z portow Lan na Wan ale dalsza konfiguracja jest dla mnie nie do przejscia wiec prosze o oprogramowanie jesli macie oryginalne na ten model bez bootloadera abym mogł go wgrac moze z tym wtedy sobie poradze. Od kilku lat mam Gargoyle na poczciwym TPlink 1043ND i to było to.Prosze o pomoc
Może zadziała. http://dl.eko.one.pl/orig/td-w8980v1/
Bardzo dziekuje a w jaki sposob wgrac .
wrzuciłem do katalogu tmp/ plik o zmienionej nazwie na firmware.sysupgrade.bin
potem w konsoli Winscp wpisalem sysupgrade - firmware.sysupgrade.bin ale wyskakuje komunikat ze jest nieodpowiedni plik nie z tej platformy
A co jeszcze potrzebujesz ustawić? To nie jest tak trudne.
Przez bootloader tak jak poprzedni sprawdź.
czyli tak samo jak w przypadku Openwrt zrobic
VR9 # tftpboot 0x80800000 openwrt-lantiq-xrx200-TDW8970-sysupgrade.image
...
Bytes transferred = 5701637 (570004 hex)
VR9 # sf erase 0x20000 0x7a0000
VR9 # sf write 0x80800000 0x20000 0x570004
...
VR9 # reset
Tak... odpowiednio zmieniając wartości jak trzeba.
czyli tak samo jak w poprzednim wgrywaniu zmieniałem wartosci wielkosci wgrywanego pliku
Tak...
Ok dzięki udało się. Chodzi na oryginalnym sofcie jeden z portów Lan jest Wan WiFi działa na 2.5 i 5 GHz. Są inne problemy ale jeszcze się nie poddaje.
Mam pytanie zauważyłem że jak jest podpięty 1043nd to na Wan mam inny adres IP a jak podepne TD W8980 ma również inny tylko trzy ostatnie cyfry IP
No tak, inne urządzenie, inny mac adres, dostajesz inny adres z dhcp.
Witam. Wszystko działa tak jak chciałem na ruterze i mam szybszy interent bo 1043ND mnie ograniczał tylko do 100 mega na download a teraz wyciagam tyle ile daje swiatełko w kablowce.
Bardzo dziekuje wszystkim za zaangazowanie i porady bez was nie dał bym rady no i znowusz sie cos nauczyłem. Pozdrawiam
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TD-W8980 uszkodzony
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc