1

Temat: DWR-921 jak wgrać openwrt

Mam router dwr-921 i miałem firmware z 2015r wgrałem dziś sobie w języku angielskim C3 V01.01.3.006 2017/08/23 ale czytałem że można wgrać openwrt wie ktoś gdzie pobrać firmware pod Mój router lub co jak po kolei zrobić by wgrać. Bo po wgraniu nowego firmware jest lepiej ale wole jednak iść o krok do przodu i wgrać openwrt.
Net idzie z T-mobile sim.
Znalazłem coś takiego https://wiki.openwrt.org/inbox/d-link/d-link_dwr-921_c1  ale po angielsku i tu pojawia się problem bo nie jest to Moją dobrą stroną w czytaniu/zrozumieniu ,może coś po pl,lub ktoś inny ma pomysł.

2 (edytowany przez Cezary 2017-11-20 10:17:44)

Odp: DWR-921 jak wgrać openwrt

Generalnie wątek o tym urządzeniu jest na forum openwrt.org. Są dwie wersje, więc zależy jeszcze którą wersję masz. Problem był z bootloaderem który trzeba wymienić, ale z tego co pamiętam na forum kilka osób uwaliło w ten sposób router.

Jak nie czujesz się na siłach to radził bym żeby sobie darował, tym bardziej że oficjalnych obrazów nie ma, więc jak nie rozwijasz softu to w sumie nic ci po tym. Albo zostań na oryginalnym sofcie albo sprzedaj/oddaj/wyrzuć i kup coś naprawdę wspierane - np. tplinki mr200 v1/6400 v1/v2.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Mam ver C3 jeśli chodzi o to, choć jak miał bym coś lutowac zmieniać i przy tym uwalić/popsuć to wole jednak kupić nowy a ten sprzedać. Myślałem że jest do wgrania fw to bym wgrał.

Ale ten tp-link pewnie maszyna dobra z regulacją mocy itp?
Coś tańszego co byś polecił tak żeby nie montować jakiś dodatkowych anten dual.

4

Tych działających pod openwrt/lede z wbudowanym modemem, w pełni działających jest tylko kilka sztuk (spójrz na routerdatabase na eko.one.pl).

5

Tańsze są te MR6400 to najlepiej ten kupić czy coś innego było by optymalne,bo pewnie do tych MR będe musiał wgrywać firmware jakieś.
Tak poczytam o temacie routerdatabase

6

mr6400 nie ma radia 5GHz.

7

Czy coś się zmieniło w temacie tego routera?

8

poho napisał/a:

Czy coś się zmieniło w temacie tego routera?

Pisz pytania bardziej precyzyjnie. Co się miało zmienić? Obrazy 18.06 są normalnie dostępne dla wersji c1/c3 tego modelu jeżeli o to pytasz.

9

O to właśnie pytałem, dziękuję.