Temat: Jak ściągnąć paczkę .zip z hostingu?
Chciałbym pobrać plik .zip z pewnego hostingu (nie będę reklamować). Link do pliku nie jest wprost, tylko do strony .html,
potem należy kliknąć w miejsce "Pobierz plik" i pojawia się popup "Save as".
Nie jest to jakieś górnolotne rozwiązanie, ale jakoś to sobie posklejałem w Pythonie.
Do automatycznego "klikania" w okno dialogowe "Zapisz jako" używam:
from selenium import webdriver
from selenium.webdriver.firefox.firefox_profile import FirefoxProfile
from selenium.webdriver.firefox.options import Options..plus do tego ustawienia odpowiedniego profilu w Firefox.
Odpalam z --headless i nie wyswietla mi sie zadne okno z FF, a jedynie leci skrypt i na koncu mam pliczek. Wszystko fajnie, ale dziala mi to na komputerze z Windows.
...teraz pojawiaja sie schody. Bo chciałbym przenieść mój skrypt ze ściaganiem tego pliku na router z LEDE.
No i... w głowie myśli mnóstwo, ale nie wiem czy jest Firefox czy cos podobnego, co uciagnie LEDE.
Ewentualnie, może ktoś ze środowiska dev/programista podpowie, jak ugryżć temat, aby obejść to wszystko z klikiem w "Pobierz plik". Chyba, że jest jakaś metoda łatwiiejsza i przyjemniejsza. Próbowałem też z nagłówkami i content-disposition, ale bezskutecznie.
Jakby ktoś miał chwilę na burzę mózgów i ma jakieś rozwiązanie na ów pobieranie .zip, to proszę napiszcie coś.
Z góry dzięki za pomoc.