Temat: TL-WDR4300 nagle zaczął się restartować.
Piszę w dziale "urządzenia" gdyż nic nie było grzebane ostatnio w oprogramowaniu: gargoyle (ostatnia ver) wgrana pod koniec marca, wszystko było OK a tu nagle dzisiaj router zaczął się samoczynnie restartować, tzn. wstaje, działa przez 30-40 sek i zalicza samoczynny restart. I tak w kółko.
To co do tej pory zrobiłem :
- wymiana zasilacza - bez zmian (podejrzewałem problem stabilizacji napięcia zasilania)
- odłączenie portów LAN (tylko urządzenia wifi) - bez zmian
- porty LAN podłączone, urządzenia wifi odłączone - bez zmian
I co ciekawe, odłączyłem port WAN - router przestał się resetować ale jak tylko znów go podłączę, znów restarty. Zmieniałem port na routerze operatora kablowego, nieskuteczne. Ostatecznie przełączyłem na tryb DHCP-wifi podłączając się do hotspota na komórce (wifi w trybie Klient+AP) i wszystko działa bez zarzutu (tzn. cała sieć LAN i internet) no ale to nie jest rozwiązanie...
Ktoś ma pomysł o co tu chodzi ?
P/S dodam, że jeden z portów LAN (PTlinka) mam zbrydżowany do innego switcha (inny segment z własnym DHCP w innej klasie) no ale to działało już wcześniej bez z zarzutu - pomyślałem że może jakieś kolizje w sieci się pojawiają i router wariuje... ale nic nie było zmieniane ![]()