Temat: wdr 4300 - samoczynne restarty
Cześć,
Od jakiegoś czasu zostałem zmuszony do korzystania z mobilnego internetu [przeprowadzka]. Wszystko było fajnie do czasu "wsadzenia" routera do miejsca docelowego (tymczasowo za pudelkami). Router działa na gargolcu (build ze stycznia z .2). Modem to ZTE, karta aero podlaczone do routera przez aktywnego huba (zasilka do huba 5V/2A tez jakaś nie nowa). Całość jak wspomniałem siedziała sobie za pudełkami i nie wiem czy router sie nie przegrzał i teraz nie mam z nim przez to problemow (skrycie liczę ze zasilacze straciły moc - nie są pierwszej nowości - i nie czeka mnie poszukiwania routera)
Restarty pojawiają się jak zauważyłem zaraz po nieustawieniu połączenia z sieca, i wtedy wszystkie diody gasna i router wstaje. Teraz własnie zauważyłem pisząc tego posta, ze router sam z siebie "zrzucił" siec i znowu miga diodka "system" - trybik. Dodam ze teraz router podłączony jest bez modemu ani huba USB, tylko on sam z jedna siecią 2,4 włączona.
Testowałem oba zasilacze 12V/1,5A - jeden fabryczny - drugi od czegoś innego. Nie mam więcej jakichś innych żeby sprawdzić.
Czy niestety zafundowałem sobie nowy wydatek w postaci routera (przegrzałem go na amen) czy może wystarczy nowy zasilacz kupić (np. 3A zeby byl zapas) ? Jakos w konsoli można sprawdzić co jest przyczyna restartów?
Dodam ze za pudelkami pracowały dwie sieci (2,4 +5) + siec gościnna. Może radio przegrzałem? Przed umieszczeniem za pudelkami router pracowal tydzien bez problemow (pomijając problemu z łącznością Aero).
p.s. juz 3 restarty byly podczas pisania.
p.s.2 +2
-----
te restarty podczas pisania były spowodowane tym ze router pracował jako AP + Klient i dostawał internet z telefonu mojego. sam router niby pracuje normalnie bez obciążania radia...
-------
Edit
Wczoraj jeszcze zobaczyłem dziwna rzecz. Na fabrycznym zasilaniu włączyłem w gui sieć 5g i router obecnie wpadł w " bootloopa". Co chwilę się resyartuje. Rip radio?