Odp: D-Link DWR-116 + OpenWRT
Weź po prostu smartfona w dłoń i zobacz czy rozgłasza sieć o nazwie mifi-cośtam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → D-Link DWR-116 + OpenWRT
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Weź po prostu smartfona w dłoń i zobacz czy rozgłasza sieć o nazwie mifi-cośtam.
Wgałem po raz trzeci, nie rozłasza sieci mifi, inne oczywiście są
@Królik: możesz wgrać obraz u siebie i zobaczyć czy działa?
@Królik: możesz wgrać obraz u siebie i zobaczyć czy działa?
SOA#1 ![]()
Na A1 MIFI działa bez zarzutu. I wifi i drut.
Zatem zostaje opcja, że wgrywany przez @ewel obraz jest do złego A2.
Diody jednak nie migają jak nalezy,miga 1 i 2 na przemian, gasną, ostatnia i czwarta ciągle z 10 sekund nastepnie przedostatnia druga i pierwsza.
Jezeli bedzie obraz do A2 prosze o info
Puki co nie mogę znalesc Ver. V.1.06(PL) z 2016r. Taki w nim był
@Królik może Ty byś mógł przejrzeć?
@ewel
Podaj pełny P/N z wylu obudowy.
P/N: EWR 116 ETM....A2E
I wszystko jasne. Ta wersja będzie działać tylko z oficjalnym snapshotem.
EDIT:
Snapshot nie ma GUI ani preinstalowanej obsługi modemu.
Wiec z modemem nie będzie działał z kazdym innym oprogramowaniem?
A z tym co był?
Da sie znaleść Ver. V.1.06(PL)?
Wystarczyło poszukać na oficjalnej stronie:
https://eu.dlink.com/pl/pl/-/media/cons … 6plb05.zip
Niedługo wyjdzie Openwrt 18.04/05. Pewnie wtedy Cezary wyda zaktualizowane obrazy MIFI, które będą działać na tej wersji 116 A2.
Co z nią jest inaczej? to nie jest a2eu?
Co z nią jest inaczej? to nie jest a2eu?
To A2 TM. Jeśli wifi nie działa, to offsety są rozjechane. Można próbować na pozostałych obrazach, może pójdzie.
Mogę przeportować to z trunka znów, nowszą wersję z parserem. Tylko ochotnika ze sprzętem potrzebuję.
Mogę przeportować to z trunka znów, nowszą wersję z parserem. Tylko ochotnika ze sprzętem potrzebuję.
Mam w tym momencie tylko A1. W razie czego mogę zrobić na nim testy.
Nadam sie na ochotnika?
@Królik: http://dl.eko.one.pl/projekty/dwr-116/
W sumie wszystko sprawdź: czy się wgrywa, czy jest wifi, czy poprawnie wykryło platformę, czy miga led jak trzeba itd.
@ewel: wstrzymaj się przez chwilę, niech Królik sprawdzi czy wszystko działa jak powinno.
@Cezary
Wszystko działa. Nawet hilinka mi wykryło.
Ok, dzięki, więc zostaję przy tych źródłach.
@ewel: wgrywaj, testuj.
@ewel
W związku z pewnymi ograniczeniami, żeby wifi działało, musisz zrestartować router po tym jak dioda statusu przestanie migać po załadowaniu softu. Pamietaj o tym.
@ewel
W związku z pewnymi ograniczeniami, żeby wifi działało, musisz zrestartować router po tym jak dioda statusu przestanie migać po załadowaniu softu. Pamietaj o tym.
Która to dioda?
Po załadowaniu softu diody zaczyczynaja szybciej migać wyświetla sukces, mam zrestartowac w wtedy?
Królik napisał/a:@ewel
W związku z pewnymi ograniczeniami, żeby wifi działało, musisz zrestartować router po tym jak dioda statusu przestanie migać po załadowaniu softu. Pamietaj o tym.Która to dioda?
Po załadowaniu softu diody zaczyczynaja szybciej migać wyświetla sukces, mam zrestartowac w wtedy?
Pierwsza z lewej. Chodziło mi po "sukcesie" już. Jak pierwszy raz włączysz router już z lede.
ewel napisał/a:Królik napisał/a:@ewel
W związku z pewnymi ograniczeniami, żeby wifi działało, musisz zrestartować router po tym jak dioda statusu przestanie migać po załadowaniu softu. Pamietaj o tym.Która to dioda?
Po załadowaniu softu diody zaczyczynaja szybciej migać wyświetla sukces, mam zrestartowac w wtedy?Pierwsza z lewej. Chodziło mi po "sukcesie" już. Jak pierwszy raz włączysz router już z lede.
Nie wiem teraz co mam wgrać? Mam to mifi
Nie wiem teraz co mam wgrać? Mam to mifi
Mifi to Lede Cezarego z nakładka graficzną. Wgrywaj mifi.
Tojest to?
mifi-17.01-snapshot-r3863-fad29d2-dwr-116-a1-squashfs-factory.bin 2018-03-24 22:16 3.6M
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → D-Link DWR-116 + OpenWRT
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc